Garibanın kömürüne yasak varda zenginin bacasına yasak yok mu?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Garibanın kömürüne yasak varda zenginin bacasına yasak yok mu?
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eki 2019 / Çar 13:12
/ 6.910 Kez Okundu
| |

İnegöl’de 1 Kasım’dan itibaren kömür kullanımına yasak geliyor, İnegöllüler ise OSB’deki fabrikaların bacalarına dikkat çekerek fabrikalar içinde çalışma yapılmasını istiyor.

Bursa Valiliği dün resmi sitesinden yaptığı duyuru ile Bursa’da İnegöl’ün de içinde bulunduğu 11 ilçe için ısınma amaçlı katı ve sıvı yakıt kullanımı 1 Kasım’da sonlandırılacağını açıkladı.
Valiliğin bu kararına İnegöllülerden yoğun tepki gelirken, vatandaşlar haklı olarak İnegöl’de artık şehrin içinde kalan OSB’deki fabrikaların bacalarından çıkan dumanlara dikkat çekti.

DOĞALGAZ RAHATLATMIŞTI
İnegöl’e doğalgazın gelmesi ile beraber hava kirliliğinde ciddi derece iyileşme olsa da beklenilen çözüm olmamış, İnegöl’de hava kirliliği ciddi problem olmaya devam ediyor.

YAZIN DA KÖTÜ
İnegöl’de hava kirliliğine çözüm olarak kömür yasağı alınmasına rağmen İnegöl’de yaz aylarında da hava kirliliği kendisini hissettiriyor.

OSB ŞEHRİN İÇİNDE KALDI
Alanyurt bölgesinden çekilen fotoğrafta İnegöl şehir merkezi ile Alanyurt bölgesi arasında sıkışıp kalan Organize Sanayi Bölgesi üzerindeki duman vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

OSB’deki fabrika bacalarından çıkan duman ise şehrin üzerini adeta bir bulut tabakası gibi kaplamakta.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sürekli Hava İzleme istasyonu verilerine göre İnegöl’de hava kalitesi orta seviyede gösterildi.   


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.