Gelecek Partisi adayı Sedat Yavuz neden çekildiğini açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gelecek Partisi adayı Sedat Yavuz neden çekildiğini açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Şub 2024 / Çar 14:18
/ 2.558 Kez Okundu
| |

Gelecek Partisi İnegöl Başkan adayı Sedat Yavuz hiçbir talepte bulunmadan Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kaygusuz’u destekleyeceklerini açıklarken adaylıktan neden çekildiğini açıkladı.

Dün listelerin teslim edilmesine kısa bir süre kala flaş bir karar ile adaylıktan YRP adına çekilen Gelecek Partisi adayı Sedat Yavuz ve Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kaygusuz ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bugün parti binasında gerçekleşen açıklamada konuşan Yeniden Refah Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaygusuz “Bugün İnegöl için önemli bir gün olarak kayıtlara geçecek. Gelecek Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan Adayı sayın Sedat Yavuz beyin, projelerimizi İnegöl için vizyonumuzu ve İnegöl’ün menfaatlerini göz önünde bulundurarak adaylıktan çekilme kararı almış bize büyük bir onur ve sorumluluk yüklemiştir. Aldığı karardan dolayı İnegöl’ümüz için gösterdiği büyük fedakarlığı takdir ve saygı ile karşılıyoruz. İnegöl’ün geleceği için attığımız adımlar şüphesiz tüm siyasi görüşleri kenara bırakarak ilçemizin ve halkımızın çıkarlarını ön planda tutmayı gerektiriyor. Sayın başkanımız bu hususta göstermiş olduğu irade İnegöl sevgisini ve İnegöl’ün iyi yönetilmesi arzusunu ifade etmiştir. Türkiye’de örneği nadir bulunan hatta tek örnek olan bir karşılık beklemeden bu kararı almış ve bizi desteklemek için yanımızda durmuştur.”

ONURLU BİR KARAR DEĞİŞİME KATKI SUNACAK
“Kendisinin bu onurlu kararı İnegöl’de ki değişime katkı sağlayacak çok değerli bir adım olarak görüyorum ve kendisine şehrimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sedat Yavuz’un kararı İnegöl’ün menfaatleri doğrultusunda siyasi rekabette büyük bir dayanışma ve iş birliğinin her alanda mümkün olduğunun göstergesidir. Bu bütün siyasi partilere ve bize ilham kaynağı olacaktır. Bu karar İnegöl’ümüze hayırlı olsun.”

HİÇ BİR BEKLENTİ OLMADAN DESTEK VERİYORUZ
Adaylıktan Mehmet Kaygusuz lehine çekilen Sedat Yavuz ise “Seçim çalışmalarına başladık. Herkes gerek kurumsal gerek kişisel olarak hedefler doğrultusunda “çalışıyor. Biz Gelecek Partisi kadroları olarak partimizin kuruluş ilkelerinde kesinlikle makam ve mevki beklentisi olmadığını bilincinde son tahlilde verdiğimiz başkanlık adaylık dosyamızı ve meclis üyeleri listemizi İnegöl’ün faydasına İnegöl’ün mevcut belediye başkanlığından kurtarılıp daha iyi bir ekibe devredilmesi umuduyla böyle bir karar aldık. Bu noktada diğer partileri buraya katılmaya davet ediyorum Kurumsal olarak katılamasa bile tabanlarını ve gönüldaşlarına bu telkinde bulunarak buraya davet etmelerini istiyorum. İnegöl’ün kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Bu kararı alırken tarihe not düşülmesi adına meclis listemizin isimlerini okumak istiyorum. Listeleri hazırlayamadılar listelerini tamamlayamadılar gibi söylemler olabilir. İyi olan insanlar kadar kötü insanlarda var. Biz meclis listemizi tamamlamıştık. “

KARARI MECLİS ÜYESİ ADAYLARIMIZLA ALDIK
“Bu kararı ben kendi başıma almadım. Önce bu kararı ilk önce kendi meclis üyelerimiz ile konuşarak bu kararın İnegöl için daha hayırlı olacağını düşünerek gerek il başkanlığı nezlinde gerek genel başkanlar nezdinde onay aldık. İnegöl’ü daha iyi yönetmek için bu göreve talibiz. “

GELEN TEKLİFİ KABUL ETMEDİM
“Ben Yeniden Refah Partisi’nden her hangi bir meclis üyeliği her hangi bir makam istemedim. Böyle bir teklif gelmesine rağmen ben makam mevki heveslisi biri olmadığımı İnegöl sevdalısı biri olduğumu nazik bir şekilde belirterek teklif ettikleri başkan yardımcılığı ve 1. Sıra meclis üyeliklerini kabul etmedim.  Meclis üyelerimden hiç biri de böyle bir şey kabul etmedi. İnşallah başarılı oluruz. Biz meclis üyelerim ile seçim kazanıldığında gölge meclis olarak kontrolü yapacağız doğrulara destek vereceğiz yanlış hamlelere dur diyeceğiz.  Bu karar milletimize vatanımıza hayırlı olsun.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.