Genç Kızılay gönüllülerine eğitim verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Genç Kızılay gönüllülerine eğitim verildi
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Şub 2020 / Cmt 19:34
/ 1.274 Kez Okundu
| |

Gençlerin dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularını aşılamak; düşünce, dini dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmek adına Türk Kızılay’ı bünyesinde İnegöl’de faaliyetlerine başlayan Genç Kızılay gönüllülerine akran eğitimi kapsamında Kızılay, Kızılhaç, İlkyardım ve Afet eğitimleri verildi.

Türk Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, Genç Kızılay Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Yiğit ile Genç Kızılay İnegöl gönüllüleri eğitime katıldı.
 
Türk Kızılay’da akran eğitmeni olarak görev yapan Simge Çavuşoğlu tarafından verilen eğitim öncesi konuşan Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, “Daha önce gençlik ve kadın kollarımız yoktu. İhtiyacını fazlası ile hissettik. Bu tür STK’larda ne kadar çok gönüllü olursa o kadar iyi hizmet yaparlar. Bu anlamda gençlik kolları ve kadın kolları yapılanmasına başladık. Siz İnegöl Kızılay Şubesi’nin ilk gençleri olarak Kızılay tarihine geçeceksiniz. Gençlerin dünyasını gençler anlar dedik ve Bursa Şubemizde destek aldık. İşimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Gençlere ulaşmak. Eğitim alanında destek vermek. Bu ülkenin daha yaşanabilir bir ülke olması için elimizden geleni yapmaktır niyetimiz” dedi.
 
Daha sonra konuşan Genç Kızılay İnegöl İlçe Başkanı Alim Asker Kılıç, “Burada İnegöl’ün tarihine geçecek bir yapılanmayı başlatıyoruz. Bu temeli ne kadar sağlam atarsak o kadar iyi ilerleyeceğiz. Ben üniversitenin ilk yıllarında Kızılay ile tanıştım. Üniversitede bir stant kurarak sizlerin gönüllü olmasına vesile olduk. Hep birlikte ilerleyeceğiz ve başaracağız” diye konuştu.
 
Son olarak konuşan Genç Kızılay Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Yiğit, “Herkes Kızılay’ın nasıl bir yolda yürüdüğünün farkında ve bir parçası olmak istediği için burada. Biz şubeler oluşturuyoruz ilçelerimizde. Bunun öncülüğünde İnegöl’le başlattık. İnşallah sizlerde bundan sonra ki süreçte daha kalabalık olacaksınız. Dışarı insanların kafasında soru işareti var. Kızılay sadece kan mı topluyor diye düşünüyorlar. Bunları hep birlikte verilen eğitimler ile, seminerler ile öğreneceğiz. İnsanlara bunları anlatacağız. Genç Kızılay olarak sizlerden bize gelen talepleri biz gerçekleştirmek ile mükellefiz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Türk Kızılay’da akran eğitmeni olarak görev yapan Simge Çavuşoğlu tarafından Genç Kızılay İnegöl gönüllülerine eğitim verildi.






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.