Genç milletvekili aday adayından dikkat çeken sözler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Genç milletvekili aday adayından dikkat çeken sözler
02 May 2018 / Çar 18:44
/ 35.545 Kez Okundu
| |

19 yaşında çalışkanlığı ile dikkat çeken Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi İsmail Özkan, AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

“Vatan için yaşamak, vatanın terakki ve tealisine çalışmak da vatan için ölmek kadar şereflidir.” Diyerek sözlerine başlayan İsmail Özkan hislerime tercüman olan bu sözler; aynı zamanda benim milletime hizmet aşkımı anlatır. Bir milletvekilinin taşıması gereken karakter ve birikimi, hukuki tahsilimle yoğurarak Bursa AK Parti milletvekili aday adayı olduğumu ifade etmek isterim.

GENÇLER MECLİSTE TEMSİL EDİLMELİ

Türkiye’nin ve Bursa’nın genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Özkan “Benim gibi gençlerin mecliste oy hakkının olması eminim milletim için de hayırlı olacaktır.”

ORTAK AKIL ORTAK YÜREK

Ortak akıl vurgusu yapan genç aday İsmail Özkan “15 Temmuz olayı, benim savcı olmak yoluyla milletime hizmet etme kararımı etkilemiş ve bu ateşten gömleği üzerime dikmiştir. Allah’ın izni ile de milletime vekil olacağıma, çözüm insanı olacağıma ve bu yolda kavrulacağıma inancım tamdır. Milletim için de hayırlısıyla aşk ile siyasette olmak, yaşadığım şehrin en ulaşılabilir yöneticisi olmak, Bursa’nın her türlü problemini Bursalı hemşerilerimle ortak akıl ve ortak yürekle çözüme kavuşturmak için başta ülkemin vekili olmak için bu yola çıktım.”

MİLLETVEKİLİ YİĞİT OLMALIDIR

Bir milletvekilinin yiğit olması gerektiğini ifade eden Özkan “Milletvekili yani toplumun önünde olacak kişi öncelikle “yiğit” olmalıdır. Gözü pek düşüncelerini açıkça söyleyen makam korkusuyla değil, Allah korkusuyla bildiği doğruları Allah’ın emrettiği şekilde yapmaya çalışandır. Yiğitlik birazda insan fıtratındadır. Şuan ülkemin ihtiyacı olan yiğitlerden bir yiğit olarak meydana çıkıp yiğit mert bir vekil olacağıma inancım tamdır.”

MİLLETVEKİLİ BİLGİLİ OLMALIDIR

Bir milletvekilinin yiğit olması yanında bilgi ve birikimli olması gerektiğini ifade eden genç vekil aday adayı İsmail Özkan  “Bilgi sonsuzdur. Bilgiye açlık duyan her sese ön yargısız kulak vererek bilgisini biriktiren bir vekil ülkeye layık olma konusunda öndedir. Ben İnegöl’de saygın bir ailenin çocuğuyum. 8 yaşından beri ticari alanda faaliyet gösteriyorum, devlet işlerini bilirim. Bunun yanı sıra bir inşaat nasıl yapılır, asfalt nasıl üretilir, yol nasıl yapılır, bir mühendisin nasıl olması gerektiğini, bir hastanenin nasıl yönetileceğini, ticaretin nasıl olduğunu bu genç yaşımda tecrübe ettim. Bu tecrübelerimi hukuk fakültemde halen edindiğim bilgi birikimimle de sentezleyip milletimin birçok sorununa hukuki anlamda çözümler bulabileceğime inancım tamdır. Bilgi birikimi az olanın yiğitliği tek başına bir anlam ifade etmeyecektir.”

VEBAL BİLİNCİNDE OLMALIDIR

“ Bir vekil hesap gününe her zaman hazır olmalıdır. Mecliste bulunan bir milletvekilinin bu konuda gösterdiği hassasiyetin de üst düzeyde olması gereklidir. Bir milletvekili bu ülkede yaşayan ve yaşayacak olan her canlının hayatını etkileyecek konumdadır. Bu konuda her şeyi yasama organı olan meclis yani milletvekilleri belirliyor. Bunun ağır bir vebal olduğu bilinci ile hareket edecek bir vekil olacağım inşallah.”

SORUMLU BİR VEKİL

Bir milletvekilinin nasıl bir sorumluluk altında olduğunu bildiğini ifade eden Özkan “Bu vatana sevdalı, vatandaşın derdi ile dertli olmalıdır. Hastanede yatan hastayı, hapishanede yatan mahkûmu, geceleri aç yatmak zorunda kalan kardeşlerini, okuldaki öğrenciyi, okuyamayan kardeşlerini, esnafı, üreticiyi, tüketiciyi, devletlerin birbiriyle olan münasebetini kendine dert etmelidir. Kulun kuldan üstün olmadığı bilinci ile muamele etmelidir. İşte benim derdim budur. Bu dertlerle dertlenecek derdi çözüme kavuşturacak önerileri olan bir vekil olacağım.”

SORUMLULUK ALTINA GİRECEĞİM

Özkan cümlelerini sonlandırırken “Bu duygu ve düşüncelerle bir birey olarak hiç te kolay olmayan bir sorumluluğun altına girip bu sorumluluğun altında dikleşmeden dik durmanın mücadelesini vermeye çalışacağım. Ülkeme olan şefkatimle bu ağır sorumluluğun altına girip milletimin bana itimadını hak etmeye çalışacağım.” İfadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.