Genç MÜSİAD’dan Eda’ya destek kampanyası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Genç MÜSİAD’dan Eda’ya destek kampanyası
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Haz 2021 / Per 15:22
/ 700 Kez Okundu
| |

MÜSİAD İnegöl Gençlik Kurulundan Tip-1 SMA Hastası Eda Öz İçin Eda’ya Nefes Ol Kampanyasına Destek

İnegöl’de SMA hastası 3 yaşındaki Eda’nın tedavisi için başlatılan kampanyaya destekler devam ediyor. Eda Türkiye’de ‘’gevşek bebek’’ sendromu olarak bilinen ‘’spinal musküler  astrofi’’ (SMA) hastası olarak dünyaya geldi. Doğduğu günden itibaren fiziksel hareketlerinde hızlı bir yavaşlama olmaya başlayan Eda, daha sonrasında ayaklarını kaldıramamaya, sağa-sola dönememeye ve emekleyememeye başladı. Çok hızlı bir şekilde ilerleyen ve vücudunu adeta esir alan hastalık nedeniyle küçük kız çocuğu ciğerlerinin gelişmesi ve soluk alabilmesi için cihaza bağlı tutuluyor. Eda’nın bu hastalığı yenerek hayata tutunabilmesi, koşup oynayıp, kendi imkanlarıyla yemek yiyebilmesi için yaklaşık 20 milyon TL’ye ihtiyacı var.
MÜSİAD İnegöl Gençlik Kurulu ise farkındalığı arttırmak ve Eda’ya nefes ol kampanyasını İnegöl dışında da duyurmak için Genç MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışı tüm şube-temsilcilikleriyle toplam 90’a yakın nokta ile iletişime geçti. Kurulan temaslar ile tüm şubeler üyelerine mesaj yoluyla duyurarak destek olunması hem de sosyal medyadan paylaşım yaparak farkındalığın artması için desteklerini sürdürüyor. MÜSİAD İnegöl Gençlik Kurulu, Eda’nın tedavi masraflarının toplanması için başlatılan kampanya ne kadar çok il ve ülkede geniş kitlelere ulaşırsa Eda’nın koşup oynayabilmesinin o kadar erken olacağına inanıyor.
Kampanya için açıklamada bulunan MÜSİAD İnegöl Gençlik Kurulu Başkanı Melih Koşarer; ‘’Eda kızımıza ve ailesine geçtiğimiz hafta yönetim kurulumuz ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Ziyarette kampanyanın mevcut durumunu öğrendik. Şu an gerekli miktarın %26’sı toplanmış durumda ve günden güne artmaya devam ediyor. Yönetim Kurulu olarak düşüncemiz Eda’ya nefes ol kampanyasını Genç MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışı ağıyla buluşturmak oldu. Ziyarette düşüncemizi Eda’nın ailesine ilettik. Genç MÜSİAD İnegöl olarak mevcut şubeler ağımızı kullanarak geniş kitlelere ulaşacağımıza ve çok yararlı bir çalışma olacağına inancımız tamdır. Kampanya ile ilgili görsel çalışmamızı, internet sitesi ve QR kodu ekleyerek tüm şubelere yaydık. İnşallah bu çalışmalar neticesinde kampanyanın ileriye taşınacağına inanıyoruz.’’ dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.