Geri dönüşüm malzemelerinden kafe hazırladılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Geri dönüşüm malzemelerinden kafe hazırladılar
25 Eki 2017 / Çar 15:18
/ 13.996 Kez Okundu
| |

İnegöl’de 2 ortak geri dönüşüm malzemelerini kullanarak kafe hazırladılar.

İnegöl Meslek Yüksek Okulu Bölgesinde, Hocaköy yolu sokak üzerinde faaliyete giren Hakan Çakmak ve Mustafa Adak iki antropolog Kahve Sarayım isimli kafe İnegöllülere hizmet ediyor. Kafe içerisinde bulunan malzemelerin %90’ı ise geri dönüşüm malzemeleri.

Kafe ortaklarından Antropolog Mustafa Adak “Daha önce içmediğiniz, içince vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olan Saray Kahvesi sadece Kahve Sarayım’da içilebilecek bir kahvedir. Kahve Sarayım İki antropoloji öğrencisinin kısıtlı imkânlar ile tamamen geri dönüşüm ürünler kullanarak dizayn ettiği yerli ve kültürel değerlere sahip çıkan bir kafeteryadır.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_0155_800x533.jpg" />

“Biz iki arkadaş lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimini insan ve kültür bilimi olarak adlandırılan antropoloji bölümünde devam ettirdik. Aldığımız eğitim kaybolan ve her geçen gün yozlaştırılan kültürel değerlerimizi korumaya yönelik bir farkındalık oluşturdu. Aynı zamanda atama yapılmıyor olması bizi kendi emeğimizle bir şeyler yapmaya yöneltti. Bizde İnegöl’ün geri dönüştürülebilir ürünlerini, tarihi ve kültürel izler taşıyan atıklarını bir araya getirerek tamamen kendi emek ve tasarımımız olan bu mekânı hazırladık. Kendi üretimimiz olan kahvemiz ve zamana yolculuk tadında mekânımız sizleri bekliyor ”

SOSYAL MEDYA ADRESLERİ

Facebook

İnstagram

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_0158_800x533.jpg" />

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_0160_800x533.jpg" />

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_0161_800x533.jpg" />

inegolonline.com/ haber_diger/dff73643-4f21-400c-a127-2ddc924897da.jpg" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.