Girişimcilikte Yeni Dönem Başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Girişimcilikte Yeni Dönem Başlıyor
16 Kas 2018 / Cum 12:07
/ 47.388 Kez Okundu
| |

2010 yılından bu yana uygulanmakta olan destek programlarından Girişimcilik Destek Programı 1 Ocak 2019 itibariyle yerini Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na bırakıyor.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında uygulanacak Yeni Girişimci Programı ile imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimciliğe daha yüksek miktarda destek sağlanacak. 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli olarak uygulanan destek üst limitlerinin yeni program ile artırılarak, imalatçı ve yenilikçi iş yapacak olan girişimcilerin 360.000 TL’ye kadar, diğer geleneksel sektörlerde faaliyet gösterecek girişimcilerin ise sağladığı istihdam performansına göre 60.000 TL’ye kadar destek alınabilecek. 
Yeni dönemde Programın destek oranı artırılarak %75 olarak belirlendi. Kadın, genç, gazi, engelli ve şehit yakınları için pozitif ayrım gözetilmeye devam edilecek.
Geleneksel girişimcilere verilecek olan destekler istihdam performansına göre verilecek olup, bu vesileyle hem azaltılmış bürokratik süreç odaklı destek alma imkânı sağlanacak hem de istihdam artırılmasına katkı sağlanmış olacak.
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamındaki Yeni Girişimci Programı'na başvurular 01.01.2019 itibariyle alınmaya başlayacak olup, Girişimcilik Destek Programı kapsamındaki Yeni Girişimci Desteği'ne ise 31.12.2018 tarihi saat 23:59’dan sonra yeni başvuru alınmayacaktır. Yeni Girişimci Desteği kapsamında başvuru yapmış ve destek almaya hak kazanmış işletmelere ilişkin süreçler devam edecektir.



MEVCUT KONJONKTÜRDE GİRİŞİMCİLER NELERE DİKKAT ETMELİ? 

            Türkiye’nin ilk akredite KOBİ danışmanlarından, Proffit Danışmanlık Kurucu Baş Danışmanı olan Serdar YÜCE ; “ Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutan girişimcilik ekosistemi her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Gündemden hiç düşmeyen bu kavram iş dünyasında fazlaca kullanılmaktadır. Peki girişimci kime denir? İşe başlarken dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Kısaca birkaç paragrafta açıklamaya çalışacağım.
Girişimci : “Üretim elemanlarını (doğa, emek, sermaye) sistemli ve bilinçli bir şekilde bir araya getirerek mal ve hizmet üretimini sağlayan kişidir. Girişimci toplumun gereksinim duyduğu dolayısıyla talep edilen bir malı ya da hizmeti bulup onu üretmeye girişen ve buna öncülük eden kişidir. Girişimci ile müteşebbis aynı anlamı taşımaktadır”  Girişimcilerin işe başlamadan önce dikkat etmesi gereken birçok konu olmakla birlikte burada çok önemli olan finans konusuna değineceğim.  
Girişimcilerin en çok dikkat etmesi ve kafa yorması gereken konuların başında finans yönetimi gelmektedir. Öyle ki büyük umutlar ile kurulan işletmeler yapılan yanlış yatırımlar ve finansal yetersizlikler nedeni ile kısa zamanda şirketler mezarlığında yok olmaktadır. Proffit Danışmanlık olarak bu ölüm vadisini aşabilmenin en önemli adımını iyi kurgulanmış bir iş planı ve fizibilite çalışması olarak görmekteyiz. Girişimcinin sahip olduğu kaynakların belirli bir metodoloji ile tespit edilmesi ( Sermaye, Pazar, know-how, Makine-Techizat v.s ), yatırım yapılması düşünülen sektörün araştırılması, doğru satış tahminleri yapılarak gelir gider projeksiyonun yapılması, kurulacak olan işletmenin ortaklık yapısı gibi bir çok konuda yapılan çalışmalar girişimcilere pusula vazifesi görerek yön vermekte ve başarı şanslarını artırmaktadır. Hizmet verdiğimiz girişimciler bu konularda aldıkları rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sayesinde daha güçlü ve sağlam bir yapı ile işe başlamış oluyorlar.
            Günümüzde kurulan işletmelerin yüzde doksanı 10 yıl içerisinde kapanıyor. “ Ölüm Vadisi” olarak adlandırılan bu süreçte ancak işletmelerin %10’u işletme faaliyetlerine devam edebiliyor.  Bir şirketin yetersiz öz kaynakla ve banka kredileri ile hem kalıcı hem de sürdürülebilir bir büyüme sağlaması imkansızdır. Bu itibarla girişimcilerin doğru bir kaynak yapısına sahip olması işletmenin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.
            Proffit Danışmanlık olarak yeni girişimcilere ;
Yatırım bütçesi
Finansal projeksiyon
Sektör araştırması
Ortaklık yapısı
Girişim motivasyonu
Gibi konularda çok hassas davranmalarını ve yeterli araştırma yapmadan işe başlamamalarını
tavsiye ediyoruz. Yol haritası ve gerçek bir iş planı olan girişimciler asla yolunu kaybetmeyecek ve başarı şanslarını daima artıracaklardır. “ dedi.
 
ÜCRETSİZ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ücretsiz bilgilendirme toplantısı olacağını ifade eden Serdar Yüce “Girişimci adaylarımız randevu talep ederek tüm detayları öğrenebilirler. Ücretsiz bilgilendirme toplantımız 17 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 10.30 ile 17.00 saatleri arasında Kemalpaşa Mahallesi Bahçıvan Sokak Veysel Küçük İşhanı Kat 2 adresinde gerçekleşecektir. Ayrıntılı bilgi almak için 0531 894 37 47 ya da 0224 713 73 28 sabit hattından bizlere ulaşabilir.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.