Google'da en çok arananlar belli oldu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Google'da en çok arananlar belli oldu!
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Kas 2023 / Pzt 17:53
/ 2.396 Kez Okundu
| |

Arama devi Google, Türkiye’de 6 - 12 Kasım tarihleri arasında en çok aratılan konuları açıkladı. Futbol müsabakaları, depremler, 10 Kasım ve Sephora gibi gündemdeki konular, Google kullanıcılarının ilgisini çekti.

Futbol müsabakaları zirvede

Google Türkiye’de en çok aratılanlar listesine bakıldığında futbol müsabakalarının sonuçlarına yönelik aramalar üst sıralarda yerini aldı. Özellikle üç büyükler arasındaki arama sıklığı hemen her hafta rekor seviyeye ulaşırken, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ilk üç sırada yer aldı. Ayrıca Real Madrid, Chelsea, Dortmund ve Napoli gibi yabancı takımlar da Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle Google’da sıkça aratıldı.

Depremler ve 10 Kasım gündemi belirledi

Google’da en çok aratılanlar listesinde depremler ve 10 Kasım da önemli bir yer tuttu. Son dakika deprem ve son depremler gibi arama sorguları, Türkiye’nin deprem kuşağında olması nedeniyle Google kullanıcılarının merak ettiği konular arasında yer aldı. Ayrıca 10 Kasım, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Google’da yoğun olarak aratıldı. 10 Kasım tatil mi gibi bir soru da Google’da sıkça soruldu.

Sephora ilgi odağı oldu

Google’da en çok aratılanlar listesinde bir diğer dikkat çeken konu ise Sephora oldu. Sephora markasının bir gün önceden önünde uzunca bir kuyruk olması sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Google’da da aramalarda en üst sıralara yerleşti. Sephora’nın önünde kuyruk olmasının nedeni ise markanın yaptığı büyük indirimdi. Sephora, 11 Kasım’da tüm ürünlerde yüzde 50 indirim yaptı ve bu da müşterilerin ilgisini çekti.

Google’da en çok aratılanlar listesinde futbol, deprem, 10 Kasım ve Sephora dışında da ilginç arama sorguları yer aldı. Örneğin, Türkiye Haritası, ÖSYM sınav takvimi ve Ziraat Bankası 2000 TL hediye gibi aramalar da Google kullanıcılarının merak ettikleri konular arasındaydı. Ayrıca Kim Milyoner Olmak İster, Kanal D canlı, Rıza Çalımbay ve Samsunspor gibi aramalar da Google’da en çok aratılanlar listesine girdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.