Görevden almalar başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Görevden almalar başlıyor
21 Tem, 2016 / Per 19:52
/ 8.755 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlerin açığa alınmasıyla ilgili tebliğ yazısı gönderilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığındaki açığa alma-görevden uzaklaştırmalar Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları genel müdürlüğünün il milli eğitim müdürlüklerine göndermiş oldukları listeler ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerince 15 Temmuz tarihli Aktif Eğitim Sen kesinti listesinde yer alanlar ve sosyal medya paylaşımları tespit edilenlerin açığa alma-görevden uzaklaştırma tebliğleri başladı. Çok sayıda öğretmene yazı tebliğ edildi.


İNEGÖL’E YAZI GELMEDİ


Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü henüz İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine herhangi bir yazı göndermedi. Sayıları 200’ü bulan Aktif Eğitim Sen üyesi öğretmenin yanı sıra diğer sendikalarda da yer alan FETÖ üyesi öğretmenler açığa alınacak.


MAAŞLARIN 2/3’Ü ÖDENECEK


Uygulanan açığa alma-görevden uzaklaştırma en fazla 3 ay sürecek. Açığa alma-görevden uzaklaştırma işlemin tebliğinden sonra 10 gün içinde kurumca soruşturmaya başlanılması gerekiyor. Bu süre içerisinde memura aylık maaşlarının 2/3'ü ödenecek.


Maarif müfettişlerince yapılacak soruşturma sonucunda haklarında memurluktan çıkarmadan başka bir disiplin cezası teklif edilmeyenler ile herhangi bir suç unsuru tespit edilmeyenler görevlerine geri başlatılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.