Günde 1 paket sigara içmiş oluyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Günde 1 paket sigara içmiş oluyoruz
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Ağu 2019 / Pzt 15:24
/ 4.639 Kez Okundu
| |

Hava kirliliğinde yaşamak, amfizem gibi alt solunum yolu hastalıklarında günde 1 paket sigara içmeye eş değer bir risk oluşturduğu açıklandı.

Yaşları 48 ile 84 arasında yaşayan 7 binden fazla insanı 10 yıl boyunca takip eden bilim adamları, hava kirliliğin yoğun olduğu şehirlerde yaşayan insanların amfizem ortaya çıkma riski, hava kirliliği oranlarının düşük olduğu yerlerde yaşayıp günde bir paket sigara içen bireylere eşit olduğunu ortaya koydu.

Yapılan araştırmanın başında bulunan Columbia Üniversitesi'nden Dr. Graham Barr  “ Hava kirliliği olan şehirde yaşayanların amfizeme yakalanma riskinin bariz şekilde arttığını tespit ettik. Bu risk günde 1 paket sigara içmeyle eş değer ve vücuda 3 yıl ekstra yaşlanmasına neden oluyor.” İfadelerini kullandı.

KIŞIN ORTAYA ÇIKIYOR

İnegöl özellikle kışın sanayi atıklarının yakılması ve sanayi bacalarından salınan kirli hava ile birlikte ciddi hava kirliliği yaşamakta.

İNEGÖL RİSK ALTINDA

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Bursa’da hava kirliliğinin Dünya Sağlık Örgütü değerlerinin 5 katı üzerinde olduğunu ifade ederek, “Partiküler madde konusunda özellikle İnegöl risk altındadır. Şehrin tamamında çok yüksek partiküler madde kirliliği gözleniyor” ifadelerini kullanmıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.