Günlük 25 TL yevmiyeli kurs

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Günlük 25 TL yevmiyeli kurs
20 Nis 2017 / Per 17:02
/ 14.259 Kez Okundu
| |

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir Halk Eğitim Merkezinin açtığı 4 kursta günlük 25 TL yevmiye verilecek.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Halk Eğitim Merkezi olarak İş-Kur ile işbirliğinde çeşitli kurslar açmaktayız. Bu dönemden sonra İş-Kur’la daha yoğun çalışacağız. Gerek istihdam garantili gerekse istihdam garantisiz kurslar açacağız. İstihdam garantisi olmayan bazı kursları İş-Kur destekleme kararı aldı. Bu alanda 4 bölümde kurslar desteklenecek. Kadınlara, engellilere, gençlere ve Romanlara yönelik kurslar. Bu yönde açılacak tüm kurslara İş-Kur destek verecek. Günlük 25 lira yevmiye verilecek. Engellilere yönelik açtığımız kurslarda 12 grubumuz var. Toplamda da 70 civarında öğrencimiz var.

Kadınlara yönelik giyim, el sanatları, dikiş-nakış, mefruşat kursları İş-Kur desteğiyle açacağız. Romanlara açtığımız kurslarımız var. Bu dönemden sonra artık İş-Kur’la açacağız. Dolayısıyla hem kurslarda devamlılık sağlanacak hem de açmak istediğimiz bazı kurslarda ilgi artacak.

İş-Kur’la birlikte istihdam garantili bilhassa mobilya sektöründe açacağımız kurslar var. CNC kesim kursu bu anlamda ilk düşündüğümüz kurs. İstihdam garantili kurslarda günlük yevmiye 45 lira. Burada şart sigortasız ve çalışmayanlar. İnegöl mobilyasının en çok ihtiyacı olan döşemeci ihtiyacını gidermek üzere hem kadınlara hem de gençlere yönelik mobilya döşemecisi kursu açacağız. İnegöl’de ki mobilya firmalarından da bu kursun açılmasına yönelik talepler var. İş-Kur ile açtığımız ve şuan devam eden kurslarımız var. Halı Dokuma Kursumuz İhsaniye mahallemizde ve merkezimizde devam ediyor. İki tane de mobilya dikişçisi kurslarımız devam ediyor. Dekoratif ev aksesuarları, ahşap yakma, drama, tiyatro, giyim, pasta yapımı, doğalgaz iç tesisatçısı, servis komisi kurslarımızı bu dönemden sonra İş-Kur ile birlikte açacağız.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.