Haç Skandalında Kilise İddiası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Haç Skandalında Kilise İddiası
18 Ağu 2016 / Per 11:17
/ 3.294 Kez Okundu
| |

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İlçe Başkanı Adnan Ordu, AB kriterlerinin yerine getirilmeye çalışıldığını belirterek; “Avrupa Birliği kriterleri doğrultusunda yapılan cami kiliseleri ileride millet alıştırıldıktan sonra kolaylıkla kiliseye dönüştürülecek” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İlçe Başkanı Adnan Ordu, AB kriterlerinin yerine getirilmeye çalışıldığını belirterek; “Avrupa Birliği kriterleri doğrultusunda yapılan cami kiliseleri ileride millet alıştırıldıktan sonra kolaylıkla kiliseye dönüştürülecek” dedi.

 

BTP İlçe Başkanı Adnan Ordu, Sani Konukoğlu Camii’ndeki haç skandalında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın topu Diyanet İşleri Başkanlığına atmasını saçmalık olarak değerlendirdi.

 

TOPU BİRBİRİNİZE ATMAYIN

“Avrupa Birliği kriterleri doğrultusunda yapılan cami kiliseleri ileride millet alıştırıldıktan sonra kolaylıkla kiliseye dönüştürülecek” diyen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İlçe Başkanı Adnan Ordu, “Yetkililerin millete dolaylı yollardan anlatacaklarına resmen çıkıp söylemeleri gerekiyor. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın basın açıklamasında topu Diyanet İşleri Başkanına atması bence saçmalıktır. Bu konudan her iki kurumun da haberi vardır. Başbakanımız Binali Yıldırım, yabancı ve yerli işadamlarına teşvik desteği vereceklerini söyledi. Yabancıya teşvik desteği verirsen kiliseyi de senin imkânlarınla yaptırması normaldir. Oysa Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasında olan camiler ve mescitleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendi imkânlarıyla yaptırmıştır. Bağımsız Türkiye Partisi olarak bütün inançlara saygımız var fakat bu ibadethanelerin yani kilise ve havraların eğer ihtiyacı varsa yabancılar kendileri yapsın, devlet eliyle veya el altından desteklenmesin. Onun için diyoruz ki siyasetçi dolaylı olarak anlatmamalı şunu demeli; biz AB’nin dayatmış olduğu kriterleri yerine getiriyoruz. Açık açık söylemeli. AB, 75 adet kriteri ödev olarak vermiş durumda. Bunların 55 tanesi yerine getirilmiş ve 20 tanesi daha duruyor. Dolayısıyla camideki haçların imarında ve imalatında her iki kurum kuruluşun haberi vardır. Topu sağdan sola, taca atmasınlar. Bu vatan evladı bir gün uyanıp kilisede ibadet ettiğini anlarsa bunun günahını kimler üstlenecek? Yine topu birbirinize mi atacaksınız? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eksenini Ortadoğu’ya çevirmesi olumlu bir gelişmedir. Geç kalınmış bir olaydır. Çünkü Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, 2007’de Rusya’ya davet edildiğinde Rus meclisinde milli ekonomi modeli anlatmıştır. Bilakis Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Beyin hedefi; milli paralarla alışveriş yapmak, kapitalizmi bitirmek ve milli devlet sosyal devlet projesinin hayata geçirilmesi ile bütün insanların huzur ve rahata ermesidir. Aksi takdirde Bağımsız Türkiye Partisi ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ı gizlediği süre içerisinde sosyal devlet, milli devlet projesi bu politikalarla gerçekleşmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.