Hacamat Hakkında Bilgiler Verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hacamat Hakkında Bilgiler Verdi
24 Mar 2017 / Cum 18:54
/ 1.956 Kez Okundu
| |

İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde hacamat ve akupunktur servislerinin hizmete girmesiyle birlikte Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Hüseyin Avni Çöl hacamat hakkında bilgilere verdi.

Hacamat hakkında bilgiler veren Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Hüseyin Avni Çöl  “ Hacamatın tarihi aslında çok eskiye dayanıyor. Bu uygulamalar eski mısırda tıbbi kayıtların bulunduğu ebars ile başlıyor, antik yunana antik yunandan da İslam âlimlerine ulaşıyor. Peygamber efendimizin uygulatmasından dolayı ayrıca bir önem kazanıyor. Sünnet haline gelmiş oluyor. Daha çok ayın ve gezegenlerin dünyadaki konumu ile ilişkilendiriliyor. Etkisini bu şekilde sağlıyor. Genel anlamda önleyici tedavi olarak uygulanabildiği gibi tedavi edici olarak ta uygulanıyor. Sünnet uygulamaları da önleyici tedavi kapsamında değerlendirilebilirse daha iyi olabilir.  Bu yüzden daha çok ilkbahar ve sonbahar aylarında tavsiye ediliyor ve hicri takvime göre uygulanıyor.  15.17.19 ve 21. Günleri en iyi günler olduğu söyleniyor. Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılması önerilmiyor.  Belli sünnet noktaları var bunlar bu işle uğraşan kişiler tarafından kesinleşmiş ve netleşmiş. Bunun yanında rivayetlere dayandırılan başka sünnet noktalarından da söz ediliyor. Bu şekilde uygulanıyor.  Burada hijyenik bir ortamda uygulanıyor ve sağlık bakanlığı tarafından eğitilmiş bir ekip tarafından yapılıyor. “

 

Vücuttaki toksin yükünün boşaltıldığını ifade eden Doktor Hüseyin Avni Çöl “ Hacamat pek çok hastalıkta kullanılıyor. Özellikle ağrı kısmında çok faydalı uyku bozukluğu, migrende etkisinden söz ediliyor. Vücuttaki toksin yükünün boşaltılması için alternatif yöntem oluşturuyor.  “

HİJYENİK ORTAMDA YAPILMASI GERKİYOR

Çöl  “ Hacamat hijyenik bir ortamda yapılması gerekiyor. Aletlerin kişiye olması gerekiyor. Uygulanacak yüzeyin temizlenmesi gerekiyor. Eğer böyle uygulanırsa ağrısız bir yöntem. Cildin tamamı kesilmiyor özel bir uygulama cihazı gerektirmez.”

ÜCRET

Şuan devlet ödeme kapsamında değil bu yüzden cüzi bir rakam ödemesi gerekiyor. Şuan da her seans başına 50 TL gibi bir rakam ödenmesi olacak. İnşallah bakanlığımız da bunları SGK kapsamına sokacağına dair çalışmaların olacağını biliyoruz. Bununla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra bu hizmetten ücretsiz olarak faydanılır hale gelir.

HACAMAT DÖNEMLERİ BELLİ

“Sünnet için yaptırıldığında dönemler belli. Bahar dönemlerinde yılda 2 kez uygulanabilir. Bu şekilde uygulamayı tercih eden vatandaşlarımız olduğu gibi hastalık durumunda aynı bölgeye olmamak şartıyla haftalık uygulamalar yapılıyor genellikle. Aynı bölgeye tekrar uygulatmak isteniyorsa muayeneden sonra 1 aylık süre geçmesi gerekiyor. Vücut kendini yenilesin ve orayı tamir etsin.”

BİLEN KİŞİLERE YAPTIRILMASI GEREKİYOR

Hacamatı eğitim aldıktan sonra yapmak daha mantıklı. Çünkü bu tıbbi uygulamadır ve vücuttan da bir şekilde kan çıkıyor. Hacamatın gerçekten gerektiğini bilecek bir yetkinlikte bilecek birisi olması gerekir.  Bence bu işin ehli ve hijyen ortamında yapılması gerekiyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.