Hafta sonu İnegöl’de sokağa çıkma yasağı var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hafta sonu İnegöl’de sokağa çıkma yasağı var
#İnegöl | Haber Merkezi
28 May 2020 / Per 22:01
/ 11.777 Kez Okundu
| |

Haftasonu 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak ile alakalı detaylar belli oldu.

Türkiye'de koronavirüs salgını tablosunda görülen iyiye gidiş nedeniyle normalleşme kararları alınan kabine toplantısından, bazı uygulamalarda devam kararı çıktı.

HAFTA SONU YASAĞI BU HAFTA DA UYGULANACAK

Devam edecek uygulamalardan biri de, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı.

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre her hafta sonu uygulanan 2 günlük yasak bu hafta da uygulanacak. 29 Mayıs gece 24:00'te başlayacak yasak, 31 Mayıs gecesi saat 24:00'te sona erecek.

15 ŞEHİRDE UYGULANACAK

Yasak; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta uygulanacak. Yasağa ilişkin genelge, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması önecesinde 29 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri, fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile tatlı üretiminin yapıldığı iş yerleri açık olacak.

Kısılamanın olduğu 30 Mayıs Cumartesi, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Genelgeye göre, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri açık olacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.