Halhalca Mahallesi Sıcak Asfaltla Buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Halhalca Mahallesi Sıcak Asfaltla Buluştu
17 Tem, 2018 / Sal 15:06
/ 1.501 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’e bağlı Halhalca Mahallesi’nin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5,5 kilometrelik yolunda sıcak asfalt uygulamasını tamamladı.

İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelere yönelik yatırımları sürüyor. Kırsal kalkınma hedefiyle hayata geçirilen çalışmalar, şehir merkezindeki konforu kırsal mahallelere taşıyor. Bu kapsamda İnegöl’e bağlı Halhalca Mahallesinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5,5 kilometrelik yol, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfaltla kaplandı. Mahallenin ulaşımını kolaylaştıran çalışma, bölge sakinleri tarafından da beğeni topladı.

Yapılan çalışmada sıcak asfalt uygulaması öncesinde yolun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için 56 bin ton dolgu malzemesi kullanıldı. Daha sonra 12 bin ton Alt Temel malzemesi kullanılarak zemin sağlamlaştırıldı. 8 bin 500 ton PMT serimi gerçekleştirilen 5 buçuk kilometrelik yolda, 9 bin ton da Binder (asfalt) uygulaması yapıldı.

ULAŞIM KOLAYLAŞTI
Çalışmanın nihayete ermesinin ardından İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, beraberindeki AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleriyle birlikte Halhalca Mahallesi’ni ziyaret ederek asfalt uygulamasını yerinde gördü. İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Yiğit, “Bugün İnegöl’ün 95 kırsal mahallemizden biri olan Halhalca mahallemizdeyiz. İlçe yöneticisi arkadaşlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımızla mahallemizi ziyaret ettik. Yakın zamanda yapımı tamamlanan sıcak asfalt uygulamasını yerinde inceledik. Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahallemizde yaklaşık 5 buçuk kilometre sıcak asfalt çalışmamız oldu. İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından itibaren kırsal mahallelerimize ve şehir merkezimize olan hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Özellikle kırsalda hangi mahallemizin ne ihtiyacı varsa o doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Halhalca Mahallemizde de öncelikli olarak altyapı sorunları vardı. İçme suyu hattını yeniledik, kanalizasyon hattını yeniledik, yağmur suyu hatlarını yeniledik ve bunun yanında da Şehitliğimizi yeniledik. Şehitliğimiz kötü durumdaydı. Büyükşehir Belediyemizin katkı ve destekleriyle orası da yenilenmiş oldu. Bugün de Bursa Büyükşehir Belediyemizin katkıları, ekip ve ekipman desteğiyle mahalle yolumuz olan 5 buçuk kilometrelik yolumuz sıcak asfaltla buluştu. Mahalle halkımızın ulaşımı daha kolay hale geldi” ifadelerinde bulundu.

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
Yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a İnegöl’ümüze verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hem İnegöl Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi adına hizmetlerimizin artarak devam edeceğini tüm halkımıza ilan etmek istiyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.