Halk Otobüsüne saldırı, polis ateşe ederek püskürttü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Ağu 2018 / Pzt 11:03
/ 40.639 Kez Okundu
| |

İnegöl’de meydana gelen olayda yola pusu kuran saldırganlar, toplu taşıma aracını taşlandılar. Olay sırasında Toplu taşıma aracında bulunan sivil polis, havaya ateş ederek saldırganları püskürttü. Otobüsün kameralarına yansıyan olay da şans eseri yaralanan olmadı.

Edinilen bilgilere göre; İnegöl merkezden Çeltikçi mahallesine yolcu taşıyan İNULAŞ A.Ş.’ye ait Emrah Pb yönetimindeki 16 M 06024 plakalı toplu taşıma aracı Çeltikçi mahallesi çıkışında pusu kuran saldırganlar tarafından seyir halinde taşlanmaya başlandı.

YOLCULAR TEHLİKEYİ YAŞADI
Seyreden otobüse taşların atılmasıyla camları kırılırken, yolcular otobüsün içine düşerek saklandılar.

Olay yerinden 500 metre ileride otobüsün durmasıyla inen yolcular korunmak için kaçarken, olay sırasında otobüste bulunan sivil polis olduğu öğrenilen şahıs havaya ateş açarak saldırganları uzaklaştırdı.
Olayın ardından Jandarma komutanlığı ekipleri, kaçan saldırganları aramaya başladı.

GRUP OLARAK SALDIRDILAR

10 kişilik grubun saldırısına maruz kalan otobüste maddi hasar meydana gelirken otobüste bulunan bir kişi ise hafif yaralandı.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen S.Z ve E.Z jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ilk ifadelerinde İnegöl merkezinde bir başka otobüs şoförüyle yol verme tartışması yüzünden tartıştıklarını söylerek gelen otobüs şoförünün kendilsini darp eden şoför olduğunu zannetiğini ve bir anlık öfke ile böyle bir eylemde bulunduklarını söylediler.


 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.