Hammadde ihracatı mobilya sektörüne zarar veriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hammadde ihracatı mobilya sektörüne zarar veriyor
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Eki 2021 / Çar 16:04
/ 3.413 Kez Okundu
| |

Adil Mobilya sahibi Alper Kasımoğlu, mobilya ham maddelerinin ihraç edilmesinin katma değerli ihracatın önünü kestiğini önceliğin iç piyasaya verilmesi gerektiğini söyledi.

Adil Mobilya sahibi Alper Kasımoğlu “Hammadde konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun en büyük nedeni hammaddeye döviz kuru nedeniyle yurtdışından çok fazla talep gelmesi ve üreticilerin ürünlerini yurtdışına satmasıdır. Hammaddeyi alıp katma değerli bir hale getirdikten sonra ürün olarak yurtdışına satma imkânımız varken hammadde olarak ihraç edilmesi ülke ekonomisi açısından ciddi bir ekonomik kayıptır ”

ÜLKE OLARAK ZARAR VERİYOR
Kasımoğlu; “Ham maddenin yurt dışına gönderilmesinin üreticiye ve ülke ekonomisine büyük zararlar veriyor. Bunun yanı sıra artan maliyetler yüzünden tedarik süreleri ister istemez uzuyor. “dedi.

FİYAT ARTIŞLARI OLACAK
Artan maliyetler yüzünden üreticilerin mecbur fiyat arttırmak zorunda olduğunu belirten Alper Kasımoğlu “Bunları yapmayan firmalar kapanmak zorunda kalacaklar. Sektörümüzdeki fiyat artışı yıllık bazda yüzde 20 civarındadır. Hem tedarik sıkıntısı hem de düzenli olarak artış gösteren hammadde fiyatlarının tüketicilere yansıması kaçınılmaz olacaktır. Tüketici açısından ihtiyaçları olan mobilyaları bir an önce almaları avantajlarına olacaktır. Önümüzdeki günlerde artmaya devam edecek maliyetlerle istedikleri ürünleri daha yüksek fiyatla alabilme durumunda kalacaklardır” şeklinde konuştu.

HAM MADDE İHRACATI KISITLANMALI
“Dünya genelinde yaşanan tedarik sıkıntıları ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle tüm dünya için Türkiye avantajlı bir pazar durumdadır. Üretimi destekleyerek içinde bulunduğumuz dezavantajlı durumu ülke olarak rahatlıkla avantaja çevirebiliriz. Bunun için hammadde ihracatının kısıtlanıp, katma değerli ürün haline dönüştürüldükten sonra ihraç edilmesi hem firmalar hem de Türkiye ekonomisi açısından çok daha avantajlı olacaktır. Ülke olarak kalkınmanın yolu her sektör için üretmektir. Ekonomik kalkınma ve istikrar için üretmeye mecburuz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.