Hammadde sıkıntısını değerlendirdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Haz 2021 / Per 16:27
/ 3.789 Kez Okundu
| |

İMİDER yöneticilerinden Hayat Çetinkaya mobilya sektöründe yaşanan hammadde sıkıntılarını CHINATURK programında değerlendirdi.

İMİDER yöneticilerinden Hayat Çetinkaya, İnegöl Mobilyası, İMİDER tanıtmak ve Çin’e gitmesi planlanan ihracat treninin mobilya sektörü üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere CHINATURK programının bu haftaki bölümüne konuk oldu.

İMİDER Yöneticisi Hayat Çeyinkaya CHINATURK programında yaptığı açıklamada “Pandemiden sonra mobilya sektörü altın çağını yaşıyor. Şuan Türkiye mobilya üretiminde dünyada 8. Sırada yer alıyor. Mobilya sektörü bir ivme yakaladı.”

MDF İHRACAT ETMEK ZORUNDAMIYIZ
Türkiye MDF ihracat etmek zorundamı sorusuna  “Maalesef böyle bir haberi bizde gördük ve üzüldük. Böyle bir sevkiyatın olması Türkiye’deki üreticileri üzmüştür. Türkiye’de yaklaşık 280 konteyner sevkiyatı yapılmış. Sadece sunta MDF ve Sunta sıkıntısı değil cam sıkıntısı yaşanıyor. Biz ham maddeyi Türkiye’de işleyip katma değer katmak istiyoruz. Olay sadece Çin değil bunun yanında yeni üretime giren ülkeler var, bu ülkelerde büyük üretim sistemi kuruluyor bu ülkelere de ham madde ihracatı yapılıyor buda bize zarar veriyor.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.