Hamzabey İlkokulu’ndan duygulandıran program

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
18 Mar 2018 / Paz 13:55
/ 4.101 Kez Okundu
| |

Hamzabey İlk ve Ortaokulu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 103 yıl dönümü nedeniyle hazırlanan programda duygu dolu anlar yaşandı.

Hamzabey İlk ve Ortaokulu öğretmenleri Nilay Kurt, Pınar Kılıç ve Muhammed Emin Yenikomşu’nun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü nedeniyle hazırlamış oldukları tören, okul öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Törende  Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyenleri teması üzerinde durularak hazırlanan törende, eğitici videolar ve öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler sunuldu. 

Tören sonunda sınıf öğretmenleri Ayşe Erkaya ve Nilay Kurt’un hazırlamış olduğu “Çanakkale Destanı” isimli şiir-türkü düeti seyircilere duygulu anlar yaşattı.

Programın sonunda konuşan sınıf öğretmeni Ayşe Erkaya “Bugün, 103 yıl önce bedeli çok ağır ödenmiş bir zaferin mirasçıları olarak atalarımızın vatanımız için, milletimiz için yaptıkları fedakarlıkları anmak üzere toplandık. Bizimle ‘Çanakkale ruhunu’ yaşamak ve yaşatmak için burada bulunan herkese teşekkür ederim. Ağlayarak çıktığımız sahnede sesimiz titreyerek Çanakkale destanımızı seslendirmeye çalıştık. Sürç-i lisan ettiysek affola. Evet, Çanakkale zaferi kazanıldı ama bizim Çanakkalemiz hala bitmedi. Vatanımız sosyal, kültürel, siyasal yönlerden hala işgal edilmeye çalışılıyor. Bildiğiniz gibi Mehmetçiklerimiz Afrin’de canı pahasına yurdumuzu savunuyor şu an. Peki biz ne yapabiliriz? Ulu önder Atatürk’ün şu sözlerini hatırlayın: “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Biz öğretmenleriniz olarak tüm gücümüzle sizlere örnek olup, iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Sevgili öğrencilerimiz sizden de beklediğimiz önce iyi bir insan, sonra iyi bir öğrenci olmanızdır. Ancak bu sayede atalarımıza layık bir nesil olur ve ülkemizi kalkındırabiliriz. Gençler, unutmayın! Sizler bizim geleceğimiz ve umut ışığımızsınız.” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.