Hanımağa Çetesi Yeniden Yargılanacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hanımağa Çetesi Yeniden Yargılanacak
23 Haz 2016 / Per 20:18
/ 1.535 Kez Okundu
| |

Çeşitli suçlardan 185 yıl ve çifte müebbet hapis cezası verilen, ‘Hanım Ağa’ çetesi, Yargıtay’ın kararı bozması üzerine, yeniden yargılanacak. Sanıklar haftaya hâkim karşısına çıkacak.

‘Hanım Ağa’ çetesi sanıkları 29 Haziran Çarşamba günü İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada hâkim karşısına çıkacak.

Yargıtay’ın kararı bozması üzerine yeniden yargılanacak olan sanıklar, duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacak.

OLAYIN AYRINTILARI

2014 yılında çete üyesi 26 kişi İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. 26 kişiden 12’si toplam 185 yıl ve iki müebbet hapis cezası alırken, 14 kişi ise beraat etmişti. 

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen kararı bozan Yargıtay, Yeniceköy Mahallesi’nde, 23 Şubat 2011 tarihinde işlenen cinayetin dosyasının da çete davası ile birleştirilmesini istedi.

Bu gerekçeyle bozulan karar dosyaları İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne tekrar görüşülmek üzere gönderildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINA HAPİS

Bu arada internet üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanığa, 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.