Harman Ailesi Yardım Bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Harman Ailesi Yardım Bekliyor
 :
/ 3.417 Kez Okundu
| |

Eşinin Cezaevinde olduğunu bildiren 3 çocuklu kadın, yetkililerden kendisine yardım etmelerini bekliyor.

Yaklaşık 2 hafta önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden, çocukları için eğitim yardımı almaya gittiğinde, bir yetkiliyle tartışan eşinin, daha sonrasında devlete hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanarak 380 gün hapis cezası aldığını belirten, Huzur mahallesinde ikamet eden  3 çocuk annesi Ayten Harman, yetkililerden hem eşinin hapisten çıkarılması, hem de kendilerine maddi destek sağlanması için destek istedi. Herhangi bir gelirleri olmadığı için 13 yaşındaki Sedef, 11 yaşında Abdülhamit ve 8 yaşındaki Halil İbrahim adlı 3 çocuğuyla birlikte ortada kaldığını ifade eden anne Ayten Harman, “Benim eşim Cemil Harman, 1994 yılında Gökçe adada askerlik yaparken bir kaza geçirdi. Ondan dolayı 70 gün Haydarpaşa Hastanesinde tedavi gördü. Orada tedavi görürken doktor ona ileride 10 yıl sonra yürüyemeyecek hale gelebilirsin. Sana çürük vereyim diye söyledi. Eşim bunu gurur meselesi yapıp, kabul etmedi. Vatani görevini bitirmek istedi. Askerlik görevinin ardından 10 yıl sonra doktorun dediği çıktı ve eşim yürüyemez hale geldi. Benim şuan 3 çocuğum var. 3’ü de okuyor. Bir gelirim yok. Eşimde çalışamıyor, kendisi hasta. Eşimi ben getirip, götürüyorum. Ben olmazsam ayakta duramıyor. Her gün hastane hastane geziyoruz. Çocuklarımı da zor şartlar altında okutmaya çalışıyorum. Onlara ne elbise alabiliyorum, ne de ayakkabı alabiliyorum” dedi.

SU PARASINI ÖDEYEMEDİM, EVİMİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Çocuklarının bir müddet eğitim yardımı aldığını ifade eden Harman, “Sosyal Hizmetlerden yapılan bu yardımı bir ara durdurdular. Eşimle birlikte gittik. Sorduk, sistemden eşimin emekli olduğu gözüktüğünü söylediler. Askeriyeden dolayı emekli bağlanmış diye eşimle birlikte sevindik. Birkaç ay daha bekledik, emeklilik çıkacak diye. Yine Sosyal Hizmetlere gittik. Sorduk, oradaki müdürü yanımıza geldi. ‘Utanmıyor musun sen emeklisin, buradan gelip yardım istiyorsun’ dedi. Eşim de ‘Müdürüm ben emekliysem, belli bir maaşım olacak, hangi bankadan alacağımı söyleyin, ben de buraya gelmeyeyim’ diye cevap verdi. Eşim sadece şunu söyledi; ‘Senin cebinden çıkmıyor, benim cebimden çıkmıyor. Devlet benim mağdur olduğumu görüyor. Çoluk çocuğuma para yardımı yapıyor.’ dedi. Müdür beyde ‘Tabi benim cebimden çıkıyor’ dedi. Bizden bunun ardından kalkıp eve geldik. Eşimi evden gelip aldılar ve hapse attılar. Dava açılmış, devlete hakaret etti diye. Öyle bir şey yok. Biz gidip hırsızlık mı yapalım? Biz, şerefimizle, namussuzumuzla gidip devletin kapısından yardım istedik. Eşim hasta, tedavi görüyor. Bursa’da Şevket Yılmaz Hastanesinde her ay tedavi görmesi lazım. Şuan tutuklu. 380 gün hapis. 2 hafta oldu. Şuan perişanım. Bırakılmasını istiyorum. 2 bin liraya yakın su cezam oldu, ödeyemiyorum. Evimin elektriği kesildi. Allah razı olsun, Kaymakamlık yardım etti. Elektriğimizi açtırdım. Belediyeye gidiyorum. Bana yardımı uygun görmüyor. Beni görüyor, çoluk çocuğumun halini görüyor ama yardım etmiyor. Bana dediler ki, ‘eşinin elini, kolunu kessinler öyle yardım verelim’. Bunu söyleyen de Belediye Başkan Yardımcısı. Bizi oradan da kovdular. Biz ne yapalım? Eşimin bırakılmasını istiyorum. Ben hem eşime, hem evime, hem de çocuklarıma bakıyorum. Hastamı bırakıp ben de çalışamıyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLARIM İÇİN YARDIM İSTİYORUM

Eşinin hapisten çıkarılmasını ve en azından geçimlerini sağlayabilecekleri bir emeklilik maaşının kendilerine bağlanmasını isteyen anne Ayten Harman, “Bütün dosyaları, hastane raporları elimde. 4 ay aldığı hava değişim raporları elimde. Eşimin şuan kulağında cihaz bağlı. Bir kulağı zaten hiç duymuyor, yüzde 100 onu kaybettik. Diğer kulağı da yüzde 50 duymuyor. ‘Cihaz bağlanmazsa onu da kaybederiz’ diye doktor söyledi. Ben o cihazı da dilendim de aldım. Ben şuan eşimin bırakılmasını istiyorum. Eve dönsün. 2 bin liraya yakın su borcum var, taksit yaptılar ama ödeyemiyorum. Çocuklarım için yardım istiyorum. Hatta Başbakan’dan yardım istiyorum. Eşimin en azından emeklilik aylığı verilmesini istiyorum. Şuan eşim çalışacak durumda değil” şeklinde konuştu.

Yıldırım Gazetesi


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.