Hasan Aksu Adaylık İçin Açık Kapı Bıraktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hasan Aksu Adaylık İçin Açık Kapı Bıraktı
 :
/ 2.041 Kez Okundu
| |

Bursa’nın kurtlar sofrası olduğunu söyleyen Yenice Belediye Başkanı Aksu’dan Adaylık sinyali…

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Kanal 16 televizyonunda Hasan Özdemir’in sunumuyla yayınlanan ‘Muhabbet Sermayesi’ programına konuk oldu. Aksu, siyasi hayatının geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

SİYASETE GİRİLİR BIRAKILMAZ

Yenice Belediyesi 2014 Mart seçimleriyle birlikte kapandıktan sonra siyasete devam edip etmeyeceği şeklideki soruya yanıt veren Hasan Aksu, siyaseti bırakmaya niyeti olmadığının mesajını verdi. Aksu, “Eski siyaset adamlarımızdan İhsan Sabri Çağlayangil’e soruyorlar, Sayın Çağlayangil siyaseti ne zaman bırakacaksınız diye. İhsan Çağplayangil’de siyasete girilir, bırakılmaz diyor. Siyaset hastalıktır, nihayetinde biz de Yenice siyasetine girdik. Biz yerel siyasetçiyiz, merkezi iktidarla ilgili de hiçbir eleştiri yapmam. Ben belediyeciyim, Belediye için çalışır işimi yaparım” dedi.

“ZENGİNKEN FAKİRLEŞME GİBİ OLACAK”

Yenice mahalle olduktan sonra belde halkı için siyasetin daha önemli olduğuna vurgu yapan Hasan Aksu, “Yenice ile ilgili yanlış hesap Bağdat’tan değil Ankara’dan dönerse, adresimiz belli. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçim almış MHP’li Belediye Başkanıyım. Ama önümüzdeki süreç neyi getirir… 12 bin nüfuslu Yenice Büyükşehir’e bağlandıktan sonra bizim için siyaset daha da önemli. Neden? Büyükşehir’i bir kurtlar sofrası kabul edersen İnegöl’ün 12 bin nüfuslu mahallesi konumuna gelecek Yenice’nin gerek İnegöl’den gerek Büyükşehir’den hizmetini alabilmesi için benim gibi, bizim gibi birileri Yenice’yi Bursa’da temsil etmeli. Bursa’da masaya yumruğunu vurduğu zaman Yenice’ye hizmetin gelmesi gerektiğini bildirecek insanlar lazım. 12 bin nüfuslu Yenice’den İnegöl veya Bursa Büyükşehir’de seçilmiş meclis üyeleri olmazsa biz Yenice olarak mağdur oluruz. Çünkü 52 yıldır belde olan bir yerin mahalleye dönüşmesi çok kötü bir olaydır. Zenginlikten fakirliğe düşme gibidir” diye konuştu.

“GÖREV DÜŞERSE HAZIRIM”

Hasan Aksu, AK Parti’den aday olup olamayacağı şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: “Benim AK Parti’den aday olmam, MHP’den aday olmam veya aday olmamam Ankara’dan dönecek yanlış hesaba bağlı. Ama şu var, Yenice Mahalle olduktan sonra bizim Yenice’nin bekası için bir yerlerde görev almamız gerekiyorsa ben görev alırım. Çünkü ben Yeniceliyim. Yenice’yi temsil etmesi için birileri lazım, bana görev düşerse ben de hazırım. Kasabamda bu kadar hizmetten sonra da kıyıya atılmış bir noktaya gelmem.”

“PUSLU HAVAYI BEKLİYORUZ”

Adının İnegöl Belediye Başkan adayları arasında geçmesi konusuna da değinen Hasan Aksu, “İnegöl’de Belediye Başkanlığı konusunda da sağ olsun bazı dostlarımız benim Belediye Başkanlığına adaylığım konusunu gündeme getiriyorlar. O makama beni layık görenler için teşekkür ediyorum. Bir söz var; mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir. Ben biliyorum ki hiç aday olmayan insanlar bir gecede kolundan tutulup seçim kurulunda aday yaptırılmışlar. Şuanda siyaset daha şekillenmedi. O gün geldiğinde gerekeni yaparız. Aday değilim demiyorum, adayım da demiyorum. 24 saat çok kısa, çok enteresan şeyler olabilir. Kurt puslu havayı sever, biz de puslu havayı bekliyoruz. Erken öten horozun da kafasını tez koparırlar. Onun için erken ötmeyeceksin” açıklamalarında bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.