Hastane çalışanları isyan etti! Sorunlar çözümsüz hale geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Şub 2024 / Pzt 13:33
/ 3.385 Kez Okundu
| |

Genel Sağlık İş Sendikası İnegöl Temsilciliği'nin Basın Sözcüsü Erman Açıkgöz, İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki acil sorunlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıkgöz, hastanenin idari kadrolarındaki siyasi ve sendikal etkileşimlerin nitelikli sağlık hizmetinin önünde engel teşkil ettiğini belirtti.

Genel Sağlık İş Sendikası İnegöl Temsilciliği adına Basın Sözcüsü Erman Açıkgöz hastanede yaşanan sıkıntılar ile alakalı açıklama yaptı.
Açıkgöz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
 
UZUN SÜRE SABRETTİK BEKLEDİK
Değerli basın emekçileri, kıymetli İnegöl halkı. Sendikamız Genel Sağlık İş, tüm yurtta olduğu gibi şu an kapısının önünde bulunduğumuz İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarının sorunlarını çözme ve İnegöl halkına nitelikli sağlık hizmeti sunma amacıyla faaliyet göstermektedir. Ancak ne yazık ki yaşanan sorunların çözümünde karşılaştığımız engeller ve çözümsüzlüklerle karşı karşıyayız. Bu açıklamayı İnegöl halkının sağlığını riske atan ve hastane yönetiminin acizliğini gözler önüne seren mevcut tabloyu sizlere duyurmak için yapıyoruz. Uzun süredir sabrettik, çözüm bekledik. Ancak artık sessiz kalamayız. İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, sağlık çalışanlarını ve İnegöl halkını ciddi bir krizin içine sürüklemektedir. Siyasi ve sendikal kadrolaşma ile buraya gelinen noktada artık sessizliğimizi bozma vakti. Tüm duvarlarında yaşayan ve yaşatan hastane yazan İnegöl Devlet Hastanesi adalet ve liyakattan uzak yönetim anlayışı yüzünden nitelikli sağlık hizmeti sunamaz hale gelmiştir. İnegöl Devlet Hastanesi artık yaşayan değil yaşam mücadelesi veren bir hastanedir. İnegöl halkı bu durumu hak etmiyor. Gazeteler artık başlıklarında İnegöl Devlet Hastanesi acili çıldırtıyor, hastanelerde randevu bulunmuyor diye manşetler atıyorsa vatandaş randevu bulamadığı için özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorsa, acil servise başvuranlar saatlerce sıra bekliyorsa bunun sebebi fedakârca hizmet üreten sağlık emekçileri değil, idari kadroların siyasi ve sendikal yakınlık güdülerek liyakatsiz evlere teslim edilmesidir. Hastane içinde yapılacak her görevlendirmede siyasi ve sendikal yakınlık gözetilmesidir.

ADALETSİZ UYGULAMALAR HUZURU BOZDU
İnegöl Devlet Hastanesi'nde aylar önce başlayan adaletsiz uygulamalar ve çalışma barışını bozan durumlar defalarca sözlü ve yazılı başvurularımızla rağmen çözüme kavuşturulmamıştır. Sağlık emekçileri ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına rağmen yönetimin görmezden gelmesi nedeniyle acil sağlık hizmetleri başta olmak üzere halkımızın nitelikli sağlık hizmeti aksamaktadır. Acil serviste yaşanan sıkıntıların temel sebeplerinden en başında sarı sendika yapılanmaların yönetimi etkilemesi ve adaletsizliklere neden olması gelmektedir. Sağlık emekçileri sessiz mobing uygulamalarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Acil servisin yönetilememesinin servis sorumluluğunun sendikal yakınlıklara göre atanmasından kaynaklanmaktadır. Servis sorumlusunun sendikasına üye olursan rahat edersin. Başka sendikaya üye olmaz olursan çile çekersin anlayışı yüzünden.

HASTANEDEKİ SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZ HALE GELDİ
 İnegöl Devlet Hastanesi çalışanları mutsuzdur. Tüm uğraşlarımıza rağmen diyalog kurarak korumaya çalıştığımız çalışma barışı bozulmuştur. Burada İnegöl Kaymakamı ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne sesleniyorum. İnegöl Devlet Hastanesi'nde yaşanan sorunlar artık çözümsüz hale gelmiştir. Devlet hakkının buraya müdahale etmesi şart olmuştur.

PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR
Sağlık çalışanlarının ve halkımızın hakkını savunmak adına acilen adımlar atılmalıdır. İdari kadronun sendikal tercihlere müdahalesi ve adaletsiz uygulamaları karşısında susmayacağız. Emeklilik yaşına gelmiş hemşire arkadaşlarımız nöbet tutmaya zorlanırken mesleğinin başındaki hemşireler sadece sendikal ve siyasi yakınlıkları nedeniyle liyakatten uzak bir şekilde masa başında görevlendirilirken sessiz kalmayacak. Sağlık Bakanlığı'nın Personel Dağılım Cetveli'ne göre 469 hemşirenin bulunması gereken İnegöl Devlet Hastanesi'nde 330 hemşire can siperhane görev yaparken bu hemşireler arasında da torpil ve kayırma ile ayrımcılık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Ayda 60 bin İnegöllünün hizmet aldığı acil serviste sadece 60 hemşire görev yapıyor. Bu durumda bir hemşire arkadaşımız yaklaşık 1000 vatandaşımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışıyor. Ancak durum bu kadar vahimken acil servis sorumlusu sendikal tercihlere müdahale etmeye çalışıyor. İdare ise bu duruma sessiz kalıyor. Şikâyetlerimiz açılan soruşturmaların üzeri örtülüyor. Çalışma barışı bozuluyor. Hizmet aksıyor. Pandemi döneminde bile hiç sorun yaşamadan nitelikli ulaşılabilir sağlık hizmeti sunan hastanemiz bugün bu durumda ise o günden bu yana değişen yöneticiler ve yönetim anlayışı sorgulanmalı.

ADALETSİZ UYGULAMALAR SONA ERMELİ
Genel sağlık iş susmayacak. Sağlık emekçilerinin insan alımına yaraşır yaşam ve çalışma koşullarını sağlanması İnegöl halkına nitelikli ulaşılabilir sağlık hizmeti alabilmesi için bu basın açıklaması bir çığlık, bir uyarıdır. İnegöl Devlet Hastanesi yönetimine acilen sorunları çözmek adına adım atma çağrısı yapıyoruz. Halk sağlığı sorunu haline gelen bu duruma Bir an önce el atılmalı Sağlık çalışanları arasında Adalet sağlanmalıdır Unutulmasın ki Sağlık emekçileri olmadan Milyonlarca lira harcanarak yapılan Bu hastane Sadece beton yığını Hastanemizdeki personel eksikliği Acil servis öncelikle olmak üzere Derhal gidilmelidir.

ÇALIŞMA BARIŞI SAĞLANMALI
 Yapılan görevlendirmelerde Yalnızca adalet ve liyakat gözetilmelidir. Çalışma barışı yeniden tesis edilmelidir. Genel Sağlık İş Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak ifade etmek isterim ki, adalet ve liyakat talebimizi demokratik ve hukuki her zeminde kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm baskılara, olumsuz koşullara rağmen bağımsız, ilkeli, sendikal mücadeleden ve halkımıza nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti sunma gayretimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Gücünü yalnızca sağlık emekçilerinden alan Genel Sağlık İş haksızlık karşısında susmayacak, gerçekleri haykırmaya devam edecektir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
kenan fidanboylu / 26 Şub 2024 / Pzt 13:45
Böyle bir hastane nasıl ödül alıyor. Demek ki her şey dümenmiş.
Alpay çınar / 26 Şub 2024 / Pzt 19:30
İnegöl deki hastane sistemi biz inegöl halkını bezdirdi artık hasta olsakta gitmek istemiyoruz çünkü 2.3 saat süren muayene sırasında beklemek insanlar hasta halleriyle mahvediyor yaşanan bu durumu kınıyorum