Hava kalitesi ölümcül seviyeye ulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hava kalitesi ölümcül seviyeye ulaştı
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Oca 2022 / Çar 19:08
/ 5.983 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün üzerine çöken sisli hava, sürücülere zor anlar yaşattı. Hava kirliliği en yüksek seviyeye ulaşırken; İnegöl Belediyesinin farklı noktalara yerleştirdiği hava kalitesi ölçüm cihazlarının ölçümüne göre; kırmızıçizgi olan karbondioksit seviyesi de aşıldı ve hava kalitemiz tehlikeli ve ölümcül olarak açıklandı.

İnegöl’de gece başlayan sis yoğunluğu, gün boyu devam etti. Vatandaşlar, sis sebebiyle zor anlar yaşadı. Trafikte görüş mesafesi 5 metreye kadar düşerken, herhangi bir kazanın yaşanmaması sevindirdi. Trafik ekipleri özellikle sisli havalarda sürücülerin yavaş ve kontrollü bir şekilde seyir etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

 

Sisli hava ile birlikte kentin hava kirliliği en yüksek seviyeye ulaştı. Yapılan ölçümlerde atmosferdeki karbondioksit seviyesi kırmızıçizgi aştı. İnegöl Belediyesinin şehrin hava kalitesini ölçek için kullandığı hava ölçüm cihazları, kötü hava ile birlikte en yüksek hava kirliliğini ölçtü. Şehrin hava kalitesi değeri tehlikeli seviye sınırı olan 300'ü aşarak 424 olarak gerçekleşti.

 

Belediyenin hava kalite izleme verilere göre; Alanyurt bölgesinde hava kalitesi tehlikeli, merkezde ise hava kalitesi ölümcül olarak ölçüldü.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.