Havalar Soğudu, Doğal Gazda Güvenli Kullanım ve Tasarruf Önerileri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Havalar Soğudu, Doğal Gazda Güvenli Kullanım ve Tasarruf Önerileri
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Ara 2023 / Çar 19:30
2 dk okuma / 4.703 Kez Okundu
| |

Havaların soğumasıyla birlikte doğal gaz tüketimi de artmaya başladı. İGDAŞ, güvenli doğal gaz kullanımı ve tasarruf için önemli tavsiyelerde bulundu.

Güvenli Doğal Gaz Kullanımı İçin Öneriler

Menfezlerinizi asla kapatmayın. Menfezler, doğal gazın yanması için gerekli olan oksijenin içeri girmesini sağlar. Menfezleri kapatırsanız, doğal gazın yanması için gerekli olan oksijenin yetersiz kalmasına ve karbonmonoksit zehirlenmesine neden olabilirsiniz.
Cihazlarınıza bağlı doğal gaz bağlantı fleksini (hortumunu) sık sık kontrol edin. Yıpranmış, hasar görmüş hortumları gecikmeden değiştirin. Hortumlar, doğal gazın cihazlara güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlar. Yıpranmış, hasar görmüş hortumlar, gaz sızıntısına neden olabilir.
Karbonmonoksit (CO) algılama cihazınızın yerini değiştirmeyin ve çalışır durumda olduğunu kontrol edin. Karbonmonoksit, renksiz, kokusuz ve zehirli bir gazdır. CO algılama cihazı, ortamda karbonmonoksit gazının varlığını tespit eder ve sizi uyarır.
Bacalarınızı yılda en az bir kez itfaiyenin yetkilendirdiği baca temizleme firmalarına kontrol ettirin, bakımını yaptırın ve temizletin. Güvenli bir baca çekişi sağlamak ve baca gazı geri tepmelerini engellemek için bacalarınızı düzenli olarak temizletmelisiniz.
Bacalı cihazların bulunduğu odalarda uyumayın. Özellikle lodoslu havalarda baca gazının geri tepme olasılığı yüksek olduğu için yatarken bacalı cihazlarınızı kapatın.
Yakıcı cihaz olarak kullandığınız kombi, şofben, soba vb. cihazların bakımlarını yılda bir kez yetkili servislerine yaptırın. Periyodik bakım, cihazlarınızın verimli ve güvenli çalışmasını sağlar.


Yüzde 50'ye Varan Doğal Gaz Tasarrufu İçin Öneriler

Binanızın ısı yalıtımını yaptırın. Isı yalıtımı, binanın ısı kaybını önler ve doğal gaz tüketimini azaltır. Isı yalıtımı yaptırmak, yüzde 40'a varan tasarruf sağlayabilir.
Radyatörlerin (peteklerin) yaydığı ısıyı kaybetmemek için duvar ile petek arasına ısı yalıtım levhaları yerleştirin. Isı yalıtım levhaları, peteklerin ısısını duvara yansıtarak ısı kaybını önler.
Peteklerin önünü ve üzerini perde, koltuk ve benzeri bir eşya ile kapatmayın. Peteklerin önünü ve üzerini kapatmak, peteklerin yaydığı ısıyı engeller ve ısı kaybına neden olur.
Pencere ve kapılarınıza ısı yalıtımı yaptırın. Pencere ve kapılardan ısı kaybını önlemek için pencere ve kapılarınızın fitillerini kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
deal ortam sıcaklığı 20-22 derece arasında olmalıdır. Oda termostatı kullanarak ideal ortam sıcaklığını koruyabilir ve yüzde 6'ya varan tasarruf sağlayabilirsiniz.
Evden kısa süreli ayrıldığınızda kombiyi kısık ayarda çalıştırın. Evden kısa süreli ayrılacaksanız, kombiyi kapatmak yerine kısık ayarda çalıştırarak doğal gaz tüketimini azaltabilirsiniz.
Kullanım suyu sıcaklığını uygun sıcaklığa ayarlayın. Kullanım suyu sıcaklığını 40-45 derece arasında tutarak doğal gaz tüketimini azaltabilirsiniz.


Bu önerileri dikkate alarak, hem güvenli bir şekilde doğal gaz kullanabilir hem de doğal gaz faturanızda tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.