Havalar soğudu, vatandaş acı gerçekle tanıştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Havalar soğudu, vatandaş acı gerçekle tanıştı
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Oca 2020 / Sal 21:46
/ 8.778 Kez Okundu
| |

Yaz aylarında doğalgaza ardarda yapılan iki zammın etkisi havaların soğuması ve ısınma ihtiyacının ortaya çıkması ile hissedildi.

Yaz aylarında art arda yapılan doğalgaz zamlarıyla eli kombiye gitmeyen korkan İnegöllüler yüksek gelen faturalar ile şok oldular.

SADECE KÖMÜR FİYATI SABİT KALDI

Kombi yerine soba ile ısınmak istese bile karşısına zamlar çıkıyor. TÜİK verilerine göre son 1 yılda doğalgaz, elektrik, odun, soba ve soba malzemesi fiyatları artarken, sadece kömür fiyatları sabit kaldı.

KÖMÜR YASAKLANDI

Evlerinde doğalgaz hattı bulunan vatandaşlar soba kurmak isteseler bile valiliğin aldığı kömür yasağı ile karşı karşıya kalıyor.

ELEKTRİK FİYATI DA ARTTI

Kış aylarında ısınmak için elektrik sobası kullananlar için de haberler kötü. Elektrik fiyatları tıpkı doğalgaz ve odun fiyatları gibi zamlandı.

ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz fiyatlarına Ağustos ayında yüzde 14,90 zam yapıldığı bildirildi. Temmuz ayında  da konutta yüzde 14,97 sanayi bölgelerinde yüzde 13,73 oranında zam yapılmıştı. Yaz aylarında yapılan zamların etkisi kış aylarında ısınma ihtiyacı ile ortaya çıktı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.