Hayat boyu öğrenen bir İnegöl

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hayat boyu öğrenen bir İnegöl
13 Şub 2018 / Sal 12:31
/ 12.143 Kez Okundu
| |

“Her zaman her yerde herkes için eğitim’ sloganıyla hareket eden İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bir yandan kurslar açarken, bir yandan da kurslara katılanlara sertifikalarını dağıtıyor. Müdür Burhanettin Özdemir, 2017 yılında 220 farklı dalda 1400 kurs düzenlendiğini ve bu kurslara 35 bin kişinin katılım gösterdiğini söylüyor.

BURHANETTİN ÖZDEMİR - MÜDÜR

27.02.1963 tarihinde İnegöl-Hamzabey köyünde doğdu. 1974 yılında Hamzabey Köyü İlkokulu´ndan mezun oldu. 1981 yılında İnegöl İmam-Hatip Lisesi´ni, 1986 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´ni bitirdi. 1986 yılında Erzurum-Pasinler Esendere Ortaokulu´nda  göreve başladı. 1989 yılı Eylül ayında Erzurum /Oltu İHL´ye naklen atandı. 1992 yılında Bursa/ İznik İHL´ne Meslek dersleri öğretmeni olarak naklen atandı. 1993 yılında aynı okulda Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Müdürlük sınavları sonucunda 20.12.2000 tarihinde İnegöl Atatürk İlköğretim Okulu´nda Okul Müdürü olarak atandı. 05.02.2010 tarihinde rotasyon öncesi yapılan sınava dayalı olarak İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başladı. Evli ve 2 kızı vardır.

 

ARTIK YENİ BİNASINDA

Halk Eğitim Merkezi’nin tarihçesini paylaşan Müdür Burhanettin Özdemir; “İnegöl Halk Eğitimi Merkezi 1970 yılında Halk Eğitimi genel Müdürlüğüne bağlı olarak Yenice Mahallesi Okul sokak no:6 da Gazipaşa İlkokulu olarak anılan binada açılmıştır. 1980 Yılında İnegöl Belediye Encümeni eski ve metruk olan binayı, yıkılma ve yangın tehlikesinden dolayı yıkım kararı alarak yıktırmıştır. Bunun üzerine Halk Eğitimi Merkezi Şükrünaili Paşa İlkokulu’nun bodrum katındaki iki odaya taşınmak zorunda kalmıştır. 1980 Yılında eski Gazi Paşa İlkokulu’nun 1752 m²’lik arsasını İl Makamlarının onayı, İl Daimi Encümeni’nin kararı ve M.E.B.’nın muvafakati ile tapusunu alarak Halk Eğitimi Merkezi’ne kazandırılmıştır. Halk Eğitim Merkezi yeni binamız İlçemiz Kemal Paşa Mahallesinde inşaatı 3.547 m² arsa üzerine 960 m² inşaat alanı üzerine toplam kapalı alan 4.821 m² (Bodrum+Zemin+3 kat)binası 13.05.2011 tarihinde ihale edilmiş,04.07.2011 tarihinde yer teslimi yapılarak inşaata başlanmıştır.anacak ihaleyi alan firma inşaatı bitiremediğinden,22.07.2013 tarihinde 2. defa ihale edilmiş ve binamız Ağustos 2014 'de geçici kabulü yapılarak teslim alınmıştır. Eylül 2014’de yeni binamıza taşınarak hizmet vermeye başlamıştır”

BÖLÜMLER

“Binada 7 derslik,2 bilgisayar laboratuarı,2 giyim Atölyesi,1 kuaför atölyesi,1 mobilya dikiş atölyesi,1 mobilya döşeme atölyesi,1 El sanatları atölyesi,1 yemek ve pasta atölyesi,1 mefruşat ve nakış atölyesi,1 müzik sınıfı,1 kreş,1 konferans salonu,1 kütüphane,1 öğretmenler odası,1 kantin,1 kitap dağıtım deposu,1 sığınak,2 mescit,12 idari oda bulunmaktadır. Yapımında emeği geçen bütün bürokrat ve siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

220 DALDA 1400 KURS

2017 yılında 220 farklı dalda 1400 kurs düzenlendiğini ve bu kurslara 35 bin kişinin katılım gösterdiğini aktaran Özdemir; “İnegöl Halk eğitim Merkezinde en çok açılan kurslarımız; Giyim Üretim Kursları, El Sanatları Kursları, Bilgisayarlı Muhasebe, Ön muhasebe, Auto cad, Solid Work, Bilgisayar kullanım Operatörlüğü, Mobilya döşeme dikiş, Güzellik ve Saç Bakım kursları, Diksiyon, Müzik Kursları(Bağlama, gitar, keman, piyano, ney), Okuma yazma kursları, Emlak Danışmanlığı, Resim Kursları, Spor Kursları, Halk Oyunları Kursları, Yabancı dil Kursları (İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca), Pasta ve Aşçılık Kursları, Zihinsel Engellilere yönelik kurslar ve Yönetici asistanlığı ve Tıp sekreterliği kursları” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERE ÖZEL EĞİTİM

23 yaş Zihinsel Engelli Kurs Merkezi hakkında da bilgiler veren Özdemir; “İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından; 2012 Eylül ayı başında İlçemiz Meslek Eğitim Merkezinin bir katında 3 sınıf bu eğitim için uygun hale getirilmiştir. Toplam 20 öğrenci ve her sınıfta 2 öğretmen sağlanarak 6 öğretmenle 2012/2013 ve 2013/2014 eğitim öğretim yıllarında burada hizmet verilmiştir.Yeni Halk Eğitim binamıza geçtikten sonra,Kaymakamlık makamının oluru ile Eylül 2014'den itibaren İnegöl RAM Müdürlüğü ile yapılan iş birliği neticesinde ve İnegöl RAM Müdürlüğü tarafından yönlendirilen ve alan taraması sonucunda tespit edilen bireylere eski binamızda 7 sınıfta toplam 67 öğrenciyle ve 14 öğretmenle hizmet verilmektedir.Günde sabah 4 ve öğleden sonra 4 olmak üzere hafta içi her gün toplam 8 saat eğitim verilmektedir. Her sınıfta 1 el sanatları öğretmeni ve 1 adette zihinsel engelli sertifikasına sahip Özel Eğitim öğretmenleri görev yapmaktadır. İlçe Milli Eğitim taşıma ihalesi ile her gün 4 taşıma servisiyle öğrenciler evlerinden alınıp akşam üzeri evlerine servis görevlileri nezaretinde teslim edilmektedir. Öğle yemekleri öğrenci velileri tarafından sağlanmaktadır. Bahçe peyzaj düzenlemesi, kauçuk oyun alanları İnegöl Belediyesi tarafından Ağustos-Eylül 2015'te yapıldı. Zaman zaman dış alan gezilerimiz olmakta, yakın yerlerde kahvaltı ve spor sahalarına götürülerek spor yapmaları sağlanmaktadır. Yazın Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan gençlik kamplarına birer hafta gönderilmesi sağlanarak ailelerinden ayrı kalması çeşitli etkinliklere katılması sağlanmaktadır” diye konuştu.

EL SANATLARI

Özdemir şöyle devam etti: “Zaman zaman ürettikleri el sanatları eşyalarını halka satarak gelir elde etmektedirler. Çarşı binamızda açılan halı dokuma ve Erzincan işi bakır işleme kurslarına katılan öğrencilerimiz olmaktadır. Ahşap oyuncak atölyesi kurularak ahşap oyuncak üretimine geçilmesi planlanmaktadır. Koltuk kırlente nakış işi ve nevresim takımı üretilmesi ön çalışmaları yapılmaktadır”

BUSMEK KURSLARI

“2016-2017 yılı 2. döneminden itibaren Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BUSMEK ile iş birliğinde İlçe Kapalı Spor salonunun bir bölümünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İnegöl/Yenice Rehabilitasyon Merkezin engelli öğrencilerine ve ilçe içindeki Umut Evlerinde kalan öğrencilere aynı yöntemle eğitim verilmektedir. 2 grupta 14 öğrenci,2 el sanatları 2 özel eğitim öğretmeni, yönetici ve yardımcı personel bulunmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu merkezimizi inşa ve geliştirme çalışmaları bitirilerek, özel öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur”

 

 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.