Haydar Cerrah Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Haydar Cerrah Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Mar 2023 / Cmt 14:31
/ 4.346 Kez Okundu
| |

Kent Konseyi eski başkanı Haydar Cerrah AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

HAYDAR CERRAH KİMDİR?

Kent Konseyi Başkanı, İHMED Kurucu Başkanı, Cemiyet adamı.

1970 Trabzon/Araklı Taştepe köyü doğumludur. Ilkokul eğitimini Araklı'da yaptı. 1982 yılından itibaren İnegöl'e ikamet etmektedir. Ortaokul ve lise eğitimini İnegöl İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini AÜ Halkla İlişkiler Bölümünde yaptı. 

İnegöl'de kırtasiye, gıda ve yemek sektöründe iş yaparak hayatını sürdürdü. İş yaşamı ile birlikte sosyal ve cemiyet hayatında da önemli faaliyetlerde bulunmuş ve görevler almıştır. 1989 yılında Milli Gençlik Vakfında "gençlik komisyonu" başkanlığı yapmıştır. 1996 yılında başladığı Gazetecilik hayatında yerelde İnegöl Süper Kanal TV'de program, İnegöl Yıldırım Gazetesi, Yeni Haber, Yeşil İnegöl ve Yeni Dönem Dergileri'nde yazılar yazdı. Yeni Şafak ve Akit gazetelerinde haber ve röportajlar yaptı. 

2002 yılında Kurucu Başkanlığını yaptığı İHMED (İmam Hatip Mezunları Derneği) İnegöl Şubesi ile sekiz buçuk yılı başkanlık olmak üzere 17.12. 2012 tarihine kadar ilgilendi. Bu dönemde 1.000 den fazla öğrenciye burs organize etti. İnegöl İmam Hatip Lisesi, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu  Aile Birlikleri'nde Başkanlık yaptı. İHH Gönüllüsü olarak yurtiçi ve yurtdışında faaliyetlerde bulundu. İnegöl Trabzon'lular yardımlaşma derneği kurucularındandır.

2009-2014 yılları üyelik yaptığı İnegöl Kent Konseyi'nin 27.06.2014 tarihinden itibaren 5 yıl Başkanlık yaptı. İnegöl Kent Konseyi'nin sosyal hayattaki önemi ve etkisinin artmasına katkı sağlayan ciddi projeler yaptı. Kent konseyine geniş kitlelerin katılımını sağlayarak 150 kişilik kent konseyi ekibi oluşturmuş, sosyal ve kültürel alanlarda Türkiye'ye örnek olacak bir çok proje yapmıştır.

Çeşitli konularda toplantı ve mitingler başta olmak üzere, Siyasi, Dini ve Kültürel alanda yüzlerce  organizasyonda organizatör, sunucu  ve konuşmacı olarak yer aldı. Bazı Siyasilere ve başkanlara konuşma metni hazırladı ve danışmanlık yaptı. İnegöl belediyesi ve STK ‘lar ile yurt içi ve yurtdışında birçok organizasyona katıldı. 
Hali hazırda Gıda ve Tekstil Ticareti yapan  Haydar Cerrah İnegöl'de yaşamaktadır.

Evli ve dört çocuk babasıdır.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.