Hayırsever işadamlarından öğretmenlere yemek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hayırsever işadamlarından öğretmenlere yemek
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Kas 2019 / Sal 12:00
/ 8.927 Kez Okundu
| |

Hayırsever işadamı Muzaffer Samda ve Damadı Selçuk Teşik tarafından verilen yemekte öğretmenler okul personelleri bir araya geldi.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hayırsever işadamı Selçuk Teşik tarafından düzenlenen yemek programında Hanife Selçuk Teşik A.S.M, Özel Eğitim Uygulama Okulu, Müşerref Muzaffer Samda Orta Okulu, Müşerref Muzaffer Samda İlk Okulu, Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi kurumlarında görevli öğretmen ve personel bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapana Müşerref Muzaffer Samda İlk Okulu Müdürü Ahmet Önal “24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle kıymetli büyüğümüz, çok değerli hayırseverimiz hacı amcamız Muzaffer Samda ve damadı hayırsever işadamı Selçuk Teşik tarafından kurumlarımız adına düzenlenen öğretmenler günü yemeğine hoş geldiniz şeref verdiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği peygamber mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz. İlim ve irfan sahibi kimselere hürmeti şiar edinmiş bir milletiz. Bir çağ kapatıp bir çağ açan, fetihler sultanı Fatih Sultan Mehmet, hocası Ak Şemseddin’in rehberliğinde tarihin akışına yön vermiş, cihana hükmeden Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, kendisini yetiştiren hocası İbni Kemal'in atının ayağından sıçrayan çamura bile hürmet etmiştir. Dünyanın her tarafında insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurları olarak nitelendirilen, yüreğindeki sevgiyi, belleğindeki bilgiyi, kişiliğindeki çizgiyi öğrencileri ile paylaşan bu anlayış yıllarını eğitime adamış, gönlünü, yüreğini emeğini ve kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle; kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında "İyi ki öğretmenim" diyen koca yürekli öğretmenlerimin Öğretmenler Gününü kutluyor; ülkemin eğitim ağacının dalında onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Ben de iyi ki öğretmenim! Değerli Öğretmenlerimizin, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için eğitim adına yaktığı meşaleyi sonsuza dek taşıyacağına inanıyor, Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu yemeğin geleneksel hale gelmesine vesile olan hacı amcamız Sayın Muzaffer Samda’ya ve onun açtığı yolda onun açtığı izleri takip ederek yeni yollar yeni ufuklar, yeni kurumlar açarak bu yolda yürümeye adeta koşmaya devam eden Sayın Selçuk Teşik’e sonsuz teşekkürlerimi şükran ve minnet duygularımı sunuyorum. Allah kazançlarınızı bol ve bereketli kılsın. Rabbim sizlere sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin. “ dedi.

Öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsederek hayırsever aileye teşekkür eden İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü “Biz bugün şehit öğretmenlerimizi anmazsak, bu mesleğe gönül vermiş ve emekli olmuş öğretmenlerimizi anmazsak, biz bugünü mesleğe yeni başlamış öğretmenlerimize anlatmazsak, bugün öğretmenler arası birlik ve beraberliği güçlendirmezsek biz ne konuşsak azdır. Sizlerle bizleri bir araya getiren, bir olmamızı sağlayan Samda ailesine teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
ÖĞRETMENİN ESERİNE DEĞER BİÇİLEMEZ
Görücü konuşmasını şu şekilde devam ettirdi;“21. yüzyılda her alanda rekabet oluyor, eğitimde eşsiz bir şekilde ilerleyenlerin daha da ileri gideceği, ilerlemeyi tamamlamayanların belki de tarih sayfalarında silineceği bir yüzyıl olacaktır.  Bir millet ne kadar zengin olursa olsun eğitimini tamamlayamamışsa hiçbir çalışma başarılı olamayacaktır. Bunun için gelecek nesil sizlerin eserleri olacaksa bu eserler geleceğin Türkiye’sini büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak durumundaysa bunda size büyük görevler düşer. Öğrencilerimize vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi, ezan sevgisini öğretirsek biz geleceğin Türkiye’sini daha güçlü kurmak zorundayız. Bizim hedeflerimiz var 2023’e şimdiden hazırlanmazsak 2023’ün değerini anlayamayız. Belki imkânlarınız yeterli değil, belki maaşınız yeterli değil, belki okulunuzun alt yapısı yeterli değil ama size emanet edilen çocukları yetiştirmek sizin göreviniz. Öğretmenlik ile alakalı çok güzel sözler söylenmiştir, dünyada her şeye değer biçilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Öğretmenlerin çok emekleri vardır. Elbette öğretmenlerimiz için bugünkü dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımız imkânları oranında her türlü imkânı sağlanıyor. Terörle mücadelede büyük mücadele veriliyor. Biz büyük olacaksak güçlü olacaksak terör sorununu mutlaka çözmek zorundayız. Sorunlarımız olabilir bu sorunlarımızı bir birimizi kırmadan çözmemiz lazım. “

Yapılan konuşmaların ardından kurumlarında belli bir süre çalışan öğretmen ve personele plaket verildi.







Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.