Hayvan Pazarı Büyütülüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hayvan Pazarı Büyütülüyor
 :
/ 1.901 Kez Okundu
| |

Bölgesinin sayılı hayvan pazarlarından olan İnegöl hayvan pazarı, yetersiz kalması nedeni ile 14 bin metrekareden 27 bin metrekareye çıkarılıyor. 175 büyük, 71 küçükbaş hayvan kotrası bulunan pazarda, toplamda 380 kotraya ulaşılacak ve 7 bin kurbanlık barındırılabilecek.

Marmara bölgesinin sayılı havyan pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarı’nda geçtiğimiz hafta yaşanan yer sıkıntısı, hayvan pazarı konusunu gündeme getirmişti. Türkiye’nin birçok şehrinden gelen üreticiler, kendilerine yeteri kadar yer verilmediğini iddia etmişlerdi.

Bunun üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi, hayvan pazarını genişletme kararı alındı. 14 bin metrekare alanda kurulu hayvan pazarına bu alanın hemen bitişiğindeki 13 bin metrekarelik alanın da dahil edilmesi kararlaştırıldı. Kurban bayramına az bir süre kala, pazarın genişletme çalışmaları da başladı. İnegöl Belediye Başkanı Yardımcıları Turgay Yel ve Güngör Sabri Günaydın ile Fen İşleri Müdürü Sabri Şen, çalışmaların sürdüğü hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

“SERZENİŞLER ALIYORDUK”

İnceleme sırasında genişletme çalışmalarına dair bir açıklama da yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, “İnegöl canlı hayvan pazarı bölgesinde sayılı büyük pazarlar arasında yer almakta. Buraya her hafta yüzlerce hayvan satılmak için geliyor. İlçede mazisi çok eskilere dayanan, çok eskiden bu yana kurulmakta olan hayvan pazarımız,  İnegöl’ün hızla gelişip büyümesi, gerek nüfus yoğunluğu, bölgesinde bir merkez olması ve mevcut konumundan dolayı, mevcut canlı hayvan pazarımız yeterli gelmemekte. Hayvan pazar yerine yoğun talepten dolayı özellikle kurban bayramı öncesinde birçok satıcıya alanda yer veremeyişimizden dolayı bu konuda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan serzenişler alıyorduk” dedi.

13 BİN METREKARE ALAN İLAVE EDİLECEK

İlave edilecek olan alanında pazara dâhil edilip ekonomiye kazandırılması ile İnegöl’e katkısı büyük olan hayvan pazarının, İnegöl’ün hayvan ticaretine çok daha büyük ve önemli katkı sağlayacağının kesin olduğunu kaydeden Turgay Yel, “Mevcut hayvan pazarımızın toplan alanı 14 bin metrekare olup bu alan içerisinde büyükbaş hayvanlar için 115 adet kapalı kotra, 60 adet açık kotra bulunmakla beraber toplam bin 750 büyükbaş hayvan barındırabilmektedir. Bununla birlikte küçükbaş hayvanlar için 21 adet kapalı kotra, 50 adet açık kotra bulunmakta olup, burada da toplam 2 bin 100 adet küçükbaş hayvan barındırabilinmektedir. Kurbanlık hayvan satış yeri olarak tam biz cazibe merkezi olan İnegöl Hayvan Pazarımızı önceki yıllarda ve özellikle bu yıl bize ulaşan talepler doğrultusunda genişletme kararı aldık. Bu manada mevcut hayvan pazarımızın bitişinde yer alan 13 bin metrekare alanı kurbanlık hayvan pazarı olarak düzenleyip esnafımızın ve ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” açıklamalarında bulundu.

380 YENİ KOTRA

Yeni ıslah edilecek alan da toplam 380 adet yeni kotra yapılacağını da belirten Başkan Yel, şöyle konuştu: “Yapım çalışmalarına ekiplerimiz bu hafta itibariyle başlayacak olup, Eylül ayının ilk haftası gibi çalışmamız tamamlanacaktır. Yeni düzenlenecek olan alanda oluşturulacak 380 kotrada da toplam 3 bin civarında kurbanlık hayvan satışı yapılabilecektir. Böylelikle eski ve yeni alanda aynı anda 7 bin civarında kurbanlık hayvan satışının yapılabileceği bir sahayı ilçe halkımıza sunmuş olacağız. Bilindiği üzere hayvan pazarımızla ilgili yeni bir yer düşüncemiz var. İnşallah önümüzdeki Kurban Bayramında sizleri yeni yerimizde ağırlayacağız. Hayvan Pazarımızdaki bu yeni düzenlemenin ilçe halkımıza, kurbanlık hayvan satışı yapacak olan esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.