Hedef ticari ilişkileri güçlendirmek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hedef ticari ilişkileri güçlendirmek
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Tem, 2019 / Cmt 16:49
/ 870 Kez Okundu
| |

32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali için İnegöl’e gelen Tahtamukay Belediye Başkanı Neujrok Ali Şihamoviç ve beraberindeki heyeti Belediye Başkanı Alper Taban ağırladı. Taban, kurulan kardeşlik ilişkilerinin artık ekonomik, sosyal, kültürel ve ticari anlamda da gelişmesini arzu ediyoruz dedi.

32. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında İnegöl’e heyetler gelmeye başladı. İnegöl’e ilk gelen heyet İnegöl Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Tahtamukay heyeti oldu.
Gelen heyette Tahtamukay Belediye Başkanı Neujrok Ali Şihimoviç, Tahtamukay Bölgesi Belediye Halk Konseyi Başkanı Zaurim Timur Askeroviç, Adigey Cumhuriyeti Devlet Meclis Üyesi Djaste Vyaceslav Modinoviç, Şinciy Belediye Başkanı Pşeuç Ali Aslanoviç ve Adıgey Cumhuriyeti Kamu Kurumları Müdürü Gazikof Rustem Abubekiroviç yer aldı.

TİCARİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Kısa bir selamlama konuşması ile cümlelerine başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “İlk gelen heyetlerden biri olan Tahtamukay heyeti oldu.  Tahtamukay ve Şinci belediye başkanlarımızda heyetle beraber geldiler.  2012 yılında kardeş şehir protokolünü imzaladık. Kültürel faaliyetleri arttırmak adına , şehrimizde yaşayan ve Adıgey Cumhuriyetinde yaşayan hemşerilerimiz ile ilişkileri sürdürmek adına faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Artık bu ilişkilerin ekonomik, sosyal, kültürel ve ticari anlamda da gelişmesini arzu ediyoruz. “ dedi.

DEVLET BAŞKANLARIMIZ ÖNEMSİYOR

İlişkilerin güçlenmesinin devlet başkanlarının da istediğini ifade eden Taban “2019 yılı Türkiye Rusya arasında kültür ve turizm yılı kapsamına alındı dolayısıyla bunu hem Rusya ve Türkiye ayağında yöneticilerimiz Devlet Başkanlarımız önemsiyor.  Bugün bu ilişkilerin güçlenmesi adına karşılıklı olarak bugün bu açıklamayı yapmak istedik. “dedi.

İLİŞKİLER GİDEREK ARTACAK

İlişkilerin giderek artmasını temenni ettiğini belirten Taban “Bizler düzenli olarak her yıl orada gelişen bizim kültürel faaliyetlerin hepsine katıldılar. Bundan sonraki süreçte buradan oraya yatırımcıların götürülmesi oradan buraya yatırımcı, bilgi, kültürel faaliyetlerin transferini yapacağız. Burada iyi niyetle samimiyetle başlayan buluşmanın artarak devam etmesini arzu ediyorum. İnşallah biz şehrimizde misafirlerimizi ağırladığımız süre içerisinde kendilerine bir dizi ziyaretler gerçekleştireceğiz şehrimizi daha iyi tanıtacağız.  Bu ilişkinin giderek artmasını temenni ediyorum. “ifadelerini kullandı
 
KARDEŞLİĞİMİZ BÜYÜYÜP GELİŞSİN

Tahtamukay Belediye Başkanı Neujrok Ali Şihimoviç  ise “İnegöl ve Tahtamukay olarak kardeş şehir olmamamızdan kaynaklı duyduğumuz memnuniyet dile getiriyoruz. Bu kardeş şehrin yanın iki ülke liderinin kendi aralarında da 2019 yılını turizm ve ekonomi yılı ilan ettiler. Bende inanıyorum ki İnegöl’de kardeş şehrin vermiş olduğu sıcaklıkla bir memnuniyete güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İnegöl bir mobilya şehri bizim yaşadığımız Adıgey ise Krosnadar şehrine yakın olduğu için hem deniz ticaretine uygun hem demir yolları hem de karayollarına uygun olduğu için Adıgey Cumhurbaşkanımızın vereceği destekler nezdinde ciddi bir yatırım imkânı olacak. Gelecek olan yatırımcılar hem altyapı sorun yaşamayacaklar hem de devlet nezdinde ciddi kolaylık sağlanacağını dil getiriyorum. Mobilya şehrinin güzel markalarını kendi şehrimizde görmek bizleri mutlu edecektir. Adıgey Başbakanı Murat Kumpilov 5 Ekim Adıgey Cumhuriyet bayramında sadece belediye olarak değil yanlarında gerek ticaret gerek yatırımcı manasında işadamlarını beklediğini ifade etmiş başkanlık nezdinde direk Murat Kumpoilov ile gerekli görüştürmeyi sağlayıp ara buluculuk yapacağım. Kardeşliğimiz büyüyüp gelişmesini istiyorum bu karşılama için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. “dedi.

KÜLTÜREL OLARAK YAKIN İNSANLARIZ

Kültürel olarak yakınlıklara vurgu yapan İTSO başkanı Yavuz Uğurdağ “Çok kıymetli başkamınız ifade etti. Bizler hem coğrafi hem de kültürel açıdan çok yakın insanlarız. Bu bağlamda kültür ve turizmin yanında ülkelerin ve şehirlerin birbirleri ile aktivite içinde olabilmeleri için ekonomi ciddi bir araç haline geldi.  İnegöl mobilyanın üretim merkezi, mobilyanın ihracat merkezi. Türkiye’de mobilya olarak baktığımızda en güzide şehri.  Mobilyanın yanında diğer sektörlerin de çok ciddi şekilde katkıları var. Mobilya özelinde sizler ile irtibata geçmekten memnun oluruz. Biz dünyanın birçok şehrine programlar organize ediyoruz niye Tahtamukay’a program yapmayalım.  “ ifadelerini kullandı

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise “İnegöl belediyesinin kardeş şehri bizimde kardeş şehrimizdir hem tanışmak hem de ticaret yapmak için birlikte olmamızdan dolayı bende çok derece memnunum.” dedi


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.