Helal kazanç Müslümanların asli görevi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Helal kazanç Müslümanların asli görevi
21 Şub 2019 / Per 15:59
/ 9.068 Kez Okundu
| |

MÜSİAD İnegöl Şubesi, ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit Hoca’nın konuşmacı olduğu "İslam ve Ticaret, İslam’da Ticaret Hukuku’ konulu konferans düzenledi.

İnegöl’deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa yoğun katılım olurken; Cavit Akşit hoca dinleyenlere güzel bir konferans verdi. 

İnsanın rızkına ulaşabilmesi için çalışıp kazanması gerektiğine dikkati çeken Akşit, “Allah'ın yarattığı çizgilere riayet edilirse yeryüzünde hiç kimse aç kalmaz. Bu konuda peygamberler bize örnektir. Her biri farklı bir meslekle uğraşarak rızıklarını kazanmışlardır. Tüm peygamberler çalışıp kazanarak yaşamlarını sürdürmüşler. Mesela Hz. İdris (A.S.)  terzilik yapmış,  Hz. Şuayb (A.S.) hayvancılık yapmış, Hz. Davud (A.S.) zırh yaparak geçimini sağlamış. Hz. Zekeriyya (A.S.) marangozluk yapmış, Hz. İsa (A.S.) ise başak toplamıştır. Efendimiz Hz. Muhammed (A.S.) ticaretle uğraşmış, ücretle koyun gütmüştür. Böyle kendileri çalışarak geçimini sağlamıştır. Bütün peygamberlere uymak bizim için Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir. O yüzden çalışmak, helal kazanç sağlamak Müslümanların asli görevidir. “ şeklinde konuştu.
İslam’da ticaretin esasının, Kur'an ve sünnette belirlenen sınırlar dahilinde karşılıklı rızaya dayandığını kaydeden Prof. Dr. Cevat Akşit, "İslami ilkelerle bağdaşan tüm ekonomik faaliyetlere katılma hakkı dinimizce verilmiştir. Ticaret, ticari ortaklık, kooperatifler, anonim şirketler meşru sayılmıştır. Bununla birlikte ticari faaliyetlerin dürüst, yararlı ve güvenilir bir şekilde yürümesini sağlamak amacıyla ticari faaliyetlere ilişkin bazı kurallar getirilmiştir.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.