Hem öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hem öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Ara 2019 / Çar 19:35
/ 5.200 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan sıfır atık projesi kapsamında harekete geçen İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri mobilya sanayinde atılan malzemeler ile çeşitli oyuncaklar üreterek para kazanıyor.

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘’sıfır atık’’ projesi kapsamında çalışma başlatıldı.
 
MOBİLYA SANAYİ’NDE ATIK TOPLUYORLAR
Proje doğrultusunda öğretmen ve öğrenciler tarafından, İnegöl Mobilya Sanayi’nde faaliyet gösteren firmalardan atık kumaş, sünger, ip ve çeşitli atık malzemeler toplanıyor.
 
GELİR ELDE EDİYORLAR
Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan oyuncaklar,  çocuk gelişim bölümü öğrencileri tarafından atık malzemeler dönüştürülerek oyuncak yapılıyor. Geri dönüşüm malzemeleri ile öğrenciler tarafından üretilen oyuncaklar çeşitli firmalara talep doğrultusunda satılıyor. Öğrenciler, kazanılan para ile döner sermaye sistemi sayesinde gelir elde ediyor.
 
HİÇ BİR ATIĞI ATMIYORUZ
Yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgililer veren Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişim Bölümü 11.sınıf öğrencisi Sıla Sağlam, ”Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişim Bölümü öğrencisiyim. Okulumuzda yapılan birçok proje var. Bunlardan biri de sıfır atık ile ilgili. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen proje kapsamında bizde okulumuzda, hiçbir atığı atmıyoruz ve çevreye kazandırıyor. Bir çok faaliyette bulunuyoruz” dedi.
 
AYDA 250-300 TL PARA KAZANIYORUZ
Tasarladıkları ürünlerin satılması ile para kazandıklarını belirten Grafik ve Fotoğraf alanı 11.sınıf öğrencisi Kübra Demir, “Öğretmenlerimizin desteği ile grafik ve tasarım öğreniyoruz. Döner sermayede arkadaşlarımız ile çalışıyoruz. Aylık 250-300 TL bir ücret alıyoruz. Alanımızdan çok memnunuz. Hem iş öğreniyorum, hem okuyoruz İleride üniversite okumasam bile iş imkanım çok fazla. Staj gördüğüm yerlerde kalıp çalışmaya devam edebilirim. Bölümümden memnunum” şeklinde konuştu.
 
ATÖLYE KURDUK
Daha sonra konuşan ve proje ile ilgili bilgiler veren Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatma Doğlar Dağ öğrencilerin geri dönüşümden ürettikleri ürünlerin satılması ile birlikte para kazandığını belirtti. Dağ yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde devam eden sıfır atık projesine bizde okul olarak katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl atılacak malzemeleri dönüştürerek yapılan ürünleri sergiledik. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ile sıfır atık yarışması yaptık. Bu yılda sıfır atığa nasıl katkı sunarız diyerek farklı bir adım atalım istedik. Bir atölye oluşturduk topladığımız tüm malzemeleri atölyeye dolduruyoruz. Öğrenciler boş vakitlerinde, öğretmen gözetiminde herhangi bir ürünü alıp tasarımlar düşünüyorlar. Farklı bir takım etkinlikler planlıyorlar ve bu şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Sıfır atık atölyesi öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirme noktasında güzel oldu. Sıfır atık projesi büyük bir boşluğumuzu dolduruyor, bir şeyler ortaya çıkaracağız. Sene sonunda da büyük bir sergi daha planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
HEM EĞİTİM ALIYORLAR, HEM PARA KAZANIYORLAR
“Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı bir okuluz” diyerek konuşmasını sürdüren Dağ, “Son dönemde müdürlüğümüz döner sermaye çalışmalarını çok destekliyor. Bizde bu doğrultuda geçen yıl döner sermaye işletmesini kurduk. Çalışmalarımıza da başladık. Makine ve teçhizat temin ettik. Eylül ayı itibariyle siparişleri aldık ve üretimlerimizi yapıyoruz. Güzel gidiyor, siparişlerimizde geliyor. Atölyelerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Öğrencilerimiz hem eğitim alıyorlar, hem de para kazanma şansı buluyorlar. İlk başladığımız da sakin giden döner sermaye işletmemizde bugünlerde bir yoğunluk var. Boş zamanlarda bu süreç devam ediyor. Öğretmen arkadaşlarımız, alan ve atölye şefleri gözetiminde çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda bir katalog hazırlığındayız. Siparişlerimizi bu katalog ile tanıtacağız” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.