Her İnegöllü bu ücretsiz testten yararlanmalı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Her İnegöllü bu ücretsiz testten yararlanmalı
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Tem, 2022 / Cum 12:47
/ 18.420 Kez Okundu
| |

İKGD Başkanı Yiğit : ''Her inegöllü KETEM'in ücretsiz kanser tanısı taramasından faydalanmalı.'' dedi

İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği  ' erken evre kanser tanısı ' hizmetleri nedeniyle İnegölde hizmet veren   İnsan Sağlığı Merkezi Ketem'i Ziyaret etti.;

İnegöl Kent Gönüllüleri  Derneği Başkanı Ramiz YİĞİT, ile dernek  yöneticileri eski huzurevinin olduğu yerde hizmet veren İnsan Sağlığı Merkezi KETEM'i ziyaret ederek merkez yetkilisi  Dr.Sema Idil'den merkezin çalışmaları hakkında bilgiler aldılar .

KETEM yetkilileri Inegölde yaşayan herhangi bir sosyal güvence aramaksızın kadin ve erkek tüm  vatandaşlarımıza merkezimizde erken evre kanser tanısı yapılmaktadır. Yapılan bu hizmetimiz tamamen  ücretsiz olup bize müracaat edecek vatandaşlarımız  T.C kimlik numaralarını vererek bu hizmetlerimizden yararlanmış olacaklardır. 

Ayrıca diyabet, obezite ve ruh sağlığı konularında da hizmet vermekte olduğunu belirten KETEM yetkilileri hedefimiz İnegölde yaşayan her kişinin sağlığı  için bu taramaların bir an önce  hizla yapılmasıdır denildi .

İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği başkanı  Ramiz Yiğit ise konuşmasında  ''Herhangi bir sosyal güvence aranmaksızın kadın ve erkek tüm  vatandaşlarımızın ücretsiz olarak KETEM'de erken evre kanser tanısı yapılması iyi bir hizmettir. Bizler İnegöl Kent Gönüllüleri  olarak  bunun inegölde duyurulması ve yaygınlaştırılması  için bizlerde gayret göstereceğiz. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet  gösteren fabrikalarımızda çalışan işçilerimize çalıştıkları iş yerlerinde   Ortak Sağlık Birimleri ve İş yeri hekimleri ile birlikte  bu konuda ortak seminerlerin verilebilmesi ve taramaların yapılabilmesi  için İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği yapılarak  destek vermeye  hazırız.'' denildi.

Ayrıca İnegöl'den Bursa' ya gitmekte olan kanser hastalarının sayısının tespiti konusunda Ketem merkezinden destek isteyen İKGD yetkılileri, hastaların sayısının tespit edilmesi halinde de  Bursa'ya tedaviye gidip gelebilmeleri için hastalara servis desteği sağlanması konusunda çalışmalar yapılacağını belirtmişlerdir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.