Herkes merak ediyor! Kim bu Terkinler çetesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Eyl 2023 / Sal 18:36
/ 49.164 Kez Okundu
| |

İnegöl’de başlatılan tefecilik operasyonu sonrası bakan Ali Yerlikaya İnegöl’deki Terkinler çetesinin çökertildiğini açıkladı. Peki kim bu Terkinler çetesi.

İnegöl’de dün sabah Bursa Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonrası 35 şüpheli gözaltına alınmıştı.
İnegöllü vatandaşlar operasyonların detaylarını merak ederken bu sabah İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya attığı twitte İnegöl’de bulunan Terkinler çetesinin çökertildiğini açıkladı.

6 MİLYAR TL’LİK SERVET
Bakan Yerlikaya operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda silah, çek, senet, 6 Milyar TL değerindeki gayri menkul ve 31 şirkete el konulduğunu bildirdi.

1990’LI YILLARDA İNEGÖL’E GELDİLER
Öte yandan Terkin ailesi 1990’lı yıllarda İnegöl’e gelirken Atatürk Bulvarı üzerinde telefoncu dükkanı ile ticari hayatına başladılar.  Baba ile başlayan ticari hayat daha sonra tefecilik serüvenine dönüştü.

ÇOK SAYIDA FIRINLARI VAR
Çökme yöntemi ile mal varlığı edindiği iddia edilen çetenin İnegöl’ün en büyük ekmek fırınlarını bu şekilde elde ettiği öne sürüldü.

İŞ ADAMLARININ EVRAKLARI ÇIKTI
Öte yandan evlerde yapılan aramalarda İnegöl’de faaliyet gösteren birçok iş adamının evrakları ele geçirildi. Paraya sıkışan iş insanları bu şekilde çete ile diyaloga girdiği daha sonra mal varlıklarını birer bire kaptırmaya başladı.

UZUN SÜREDİR TAKİPTEYDİLER
Öte yandan İnegöl’de faaliyetleri ile büyüyen Terkinler çetesi bir çok şehirde de faaliyetlerde bulunurken büyüyerek başka şehirlerde de ağlarını genişlettiler. Uzun süredir takip edilen çeteye gerçekleştirilen operasyonlar 35 şüpheli gözaltına alındı.

?SORUŞTURMA GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR
O
Soruşturma gizliliği kapsamında kimseye bilgi verilmezken, gözaltına alınan zanlılar Bursa’da sorgulamaları devam ediyor. Sorgulamaların tamamlanmasının ardından zanlılar adliyeye sevk edilecek.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.