Hıdrellez Ateşi Kültürparkta Yandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hıdrellez Ateşi Kültürparkta Yandı
 :
/ 526 Kez Okundu
| |

Baharın habercisi Hıdırellez, İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikle kutlandı.

Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde saat 16.00’da başlayan etkinliklere katılan vatandaşlar Grup Arya ve Roman Grubu’nun verdikleri konserler ile keyifli dakikalar yaşadılar. Hıdrellez coşkusu konserlerin ardından yakılan Hıdrellez ateşi ile sona erdi.
 
Şenlik esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Gün boyu gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllerimiz olacak. Hıdrellezi 8 yıldır farklı etkinliklerle kutlamaktayız. Tabi düzenlemiş olduğumuz bu program ilçe halkımızdan yoğun katılım ve takdir almakta. Örf, adet ve gelenekler hayatımızın vazgeçilmez unsurlarındandır. Bu değerler birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır” dedi.
 
 Bu tür etkinliklerin insanları bir araya getiren, birlik ve beraberliği güçlendiren münasebetler olduğunu belirten Yiğit, “Bu etkinliklerde 7’den 77’ye herkes bir araya geliyor. Küçük büyük bir arada örflerimizi, geleneklerimizi ve adetlerimizi yaşatıyoruz. Rabbim gönlünüze göre versin, gününüz aydın, gözünüz aydın olsun. Hıdrellezin bereket, huzur getirmesini diliyorum ve Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 Hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü aktaran Eşref Yiğit, “Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz. İnsanların huzur içerisinde bir kutlama yapabilmeleri için belediye olarak imkânlarımızı seferber ettik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez Bayramı'nı kutluyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.