Hikmet Şahin Kültür Park yeşil enerji ile aydınlanacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hikmet Şahin Kültür Park yeşil enerji ile aydınlanacak
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Mar 2024 / Pzt 14:45
/ 7.509 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin çatısını güneş panelleri ile donatıyor. Merinos, Bursa’daki kültür parkların yanı sıra İnegöl’de ki Hikmet Şahin Kültür Parkın elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha sağlıklı bir gelecek için yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor. Son olarak, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi binası çatısını güneş panelleri ile donatmaya başladı. 1938'den 1973'e kadar Bursa'nın elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Merinos Fabrikası, yıllar sonra yeniden şehre enerji verecek.

BURSA'DA YENİLENEBİLİR ENERJİYE ÖNEM VERİLİYOR

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında atıklardan enerji üretimi, HES ve GES gibi projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce birçok alana güneş enerjisi sistemleri kurarak adeta bir enerji santraline dönüşen Bursa, şimdi de Merinos'u güneş panelleriyle donatıyor.

MERİNOS YILDA 2 BİN 200 KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

İmalatlarının %80'i tamamlanan tesisin tamamlanmasıyla birlikte 3.15 MW üretim gücüne ulaşması ve yılda yaklaşık 2 bin 200 konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 5 milyon 226 bin KW elektrik üretimi yapması öngörülüyor.


GÜNEŞ ENERJİSİYLE HEM TASARRUF HEM DE ÇEVREYE KATKI

Güneş panelleri sayesinde üretilecek enerji, Merinos'un tüketim ihtiyacının tamamını karşılayacak ve arta kalan enerjiyle Reşat Oyal Kültür Parkı, Hüdavendigar Kent parkı, Millet Bahçesi, Botanik Park ve İnegöl Hikmet Şahin Kültürparkı aydınlatmaları da aydınlatılmış olacak. Ayrıca, üretilen yenilenebilir enerji sayesinde yılda yaklaşık 9 bin Ton/yıl sera gazı emisyonu salınımı da önlenmiş olacak.

MERİNOS'UN TARİHİ DEVAM EDİYOR

Bir dönem şehre istihdam ve sosyal katkının yanı sıra jeneratörleri vasıtasıyla elektrik ihtiyacını da karşılayan Merinos Fabrikası, yıllar sonra yeniden kendi elektriğini kendisi üreterek şehre katkı sağlamaya devam edecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.