Hırsızlık İçin Caydırıcı Cezalar Geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hırsızlık İçin Caydırıcı Cezalar Geliyor
 :
/ 137 Kez Okundu
| |

Hırsızlık suçu işleyenlere verilen cezalar, yeni yasa ile birlikte iki katına çıkacak. Gece işlenen hırsızlık suçunun cezası ise daha ağır.

Son dönemlerde ülke genelinde ciddi artış gösteren hırsızlık olayları, İnegöl’de de sıkça rastlanan bir durum haline gelmişti. Cezası da düşük olan hırsızlıkla ilgili atılan yeni adımlar, artık emek hırsızlarının uzun yıllar hapse mahkum edilmesine imkan sağlayacak.

 

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLEBİLECEK

Hükümetin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile birlikte, daha önce 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası alan hırsızlar, artık 5 ila 10 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Ayrıca eğer hırsızlık suçu gece işlenmişse, ceza yarı oranında arttırılabilecek. Bir hırsızlık olayının cezası 15 yıla kadar çıkacak.

 

KOLAY KURTULAMAYACAKLAR

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, önceki gün İnegöl Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş ve İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın da hazır bulunduğu gazetecilerle yapılan toplantıda, hükümetin hazırladığı yeni yasa tasarısı hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının hırsızlık olaylarıyla ilgili sorduğu soru üzerine yasanın içeriğindeki yeni cezalar hakkında açıklama yapan Özel, artık emek hırsızlarının o kadar kolay kurtulamayacağının sinyalini verdi.

 

CAYDIRICI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Başsavcısı Mehmet Özel, hırsızlık olaylarının son zamanlarda arttığını ifade ederek; “Ve bu işlere karışanlar genelde çocuklar oluyor. Hükümetin şuanda hazırladığı yasa tasarısında bu konu da ciddi cezalar söz konusu. Eskiden bina dahilinde hırsızlık yaptığınızda, bunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıydı. Şuanda gelecek olan ceza, 5 yıldan 10 yıla kadar. Bu suç gece işlendiğinde de eskiden ceza 1/3 oranında arttırılırken, şuanda 1/2 oranında arttırılması planlanıyor. Tabi bunların ciddi oranda caydırıcı unsur olacağını tahmin ediyoruz. Tabi bunu alışkanlık haline getiren çocuklarımız veya büyükler yönünden CMK’da uygulanmasıyla ilgili bundan sonra farklı boyutlarda değerlendirilecek. Dolayısıyla bu tip suçlarla mücadelede bu yasa tasarısının etkin bir rol üstleneceğini düşünüyoruz” dedi.

 

UYUŞTURUCU KULLANANA 5 YIL HAPİS

Yasa tasarısındaki uyuşturucu konusuna da değinen Özel, “Eskiden kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurmanın cezası 1 yıldan 2 yıla kadarken, şuanda 2 yıldan 5 yıla kadar bir hapis cezası söz konusu. Artık çocuklarımızın da bu konularda yeterli bilince sahip olması gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

CİNSEL İSTİSMARA DA AĞIR CEZALAR VAR

Yasa tasarısının cinsel istismar suçlarını da kapsadığını vurgulayan Başsavcı Özel, “Son yasa tasarısıyla özellikle cinsel suçlarda ciddi cezaların getirilmek istendiğini biliyoruz. Çünkü artık kamu vicdanını rahatsız eden suçlar meydana geliyor. Bu yasa tasarısında en az eski suçların yarısı oranında bir artırım ön görülüyor” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.