Hızlı tren hayal oldu
28 Mar 2018 / Çar 14:16
/ 21.280 Kez Okundu
| |

Yapılması yılan hikâyesine dönen hızlı tren hattında yeni gelişmeler söz konusu. Hızlı tren hattına İnegöl için ek hat konulacağı İnegöl gündemine bomba gibi düşmüştü.

Bursa’nın hızlı tren rüyası iyice kabusa dönüşüyor. - Ankara – Sivas arasını 5,5 saate indirecek olan  yüksek hızlı tren hattının ‘ilk ray serimi’ töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, projenin 2019’da tamamlanacağını belirtirken, Ankara-İzmir’in ise 2020 tarihinde YHT ile  bağlanacağı müjdesini verdi. Bakan Arslan’ın konuşmasında 2016’da bitirilme sözü verilen Bursa - Ankara YHT hattından söz etmemesi dikkat çekti.

İHALE ERTELENDİ

Daha önce 13 Mart’ta yapılacağı duyurulan Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Güzergâhının ihalesi 3 Nisan 2018 tarihine ertelenmişti.

İNEGÖL’E ÖZEL İSTASYON KURULACAKTI

İnegöl’e özel istasyonun kurulacağını ifade eden Şahin “İnegöl’e yaklaşık 22 kilometre mesafede yükleme için özel bir istasyon yapılacak. Bunun projesi de hazırlandı. Fabrikalardan ürünler  kamyona gerek kalmadan doğrudan vagona yüklenecek, yeni istasyonda vagonlar doğrudan tren katarına eklenecek. Uluslararası pazarlarda rekabet edebilmek için maliyette 1 Cent ya da 1 Dolar çok önemli. Sanayicinin masrafını kamunun minimalize etmesi gerekiyor ki rekabet gücü maksimum şartlarda olabilsin.” İfadelerini kullanmıştı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.