Hızlı Tren İçin İnegöl’e İstasyon Kuruluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hızlı Tren İçin İnegöl’e İstasyon Kuruluyor
10 May 2016 / Sal 13:51
/ 10.158 Kez Okundu
| |

Yapılması yılan hikâyesine dönen hızlı tren hattında yeni gelişmeler söz konusu. Hızlı tren hattına İnegöl için ek hat konulacağı öğrenildi.

Olay TV’de yayınlanan Her Açıdan programına konuk olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin hızlı tren hattının yanı sıra yük taşımacılığı ile de bilgiler verdi.


Şahin; “Kamuoyunda yalnızca hızlı tren konuşuluyor. Oysa bu hatta bir de yük taşımacılığı yapılacak. Üstelik Bursa hattı Osmaneli noktasından Anadolu konvansiyonel hattına bağlanacak. Bursa bir sanayi şehri. Bursa’mızın ürettiği sanayi ve tarım ürünleri yük treniyle Anadolu’ya taşınabilecek. Üstelik Ortadoğu ve İran’a sevkiyat yapılabilecek. Türki devletler, Azerbaycan, Gürcistan’a demiryolu taşımacılığı köprüsü kurulacak. Yalnızca İnegöl’de 2 Organize Sanayi Bölgesi var. Buralarda 150’ye yakın tesis üretim yapıyor ve ürünlerini büyük oranda Ortadoğu’ya satıyor. Yine Yenişehir’de sanayi bölgesi genişlerken ciddi bir tarım potansiyeli var. Bölgenin sanayicisi Bozüyük ya da İnegöl’den yükleme yapıyordu” dedi 


YENİ PROJEYİ AÇIKLADI


Şahin katıldığı TV programında yeni projeyi açıklarken, projenin “Osmaneli-Bursa hattında bir de Yenişehir-İnegöl arasında 20 kilometrelik ek hat için girişimlerimiz olumlu sonuç vermek üzere. Tıpkı Bursa-Gemlik hattı gibi, tarım ve sanayi taşımacılığı yapılacak. Yenişehir ve İnegöl’ün 2 OSB’sini kapsayacak şekilde planlandı.” Dedi.


İNEGÖL’E ÖZEL İSTASYON 
İnegöl’e özel istasyonun kurulacağını ifade eden Şahin “İnegöl’e yaklaşık 22 kilometre mesafede yükleme için özel bir istasyon yapılacak. Bunun projesi de hazırlandı. Fabrikalardan ürünler  kamyona gerek kalmadan doğrudan vagona yüklenecek, yeni istasyonda vagonlar doğrudan tren katarına eklenecek. Uluslararası pazarlarda rekabet edebilmek için maliyette 1 Cent ya da 1 Dolar çok önemli. Sanayicinin masrafını kamunun minimalize etmesi gerekiyor ki rekabet gücü maksimum şartlarda olabilsin.” İfadelerini kullandı.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.