Hocaköy Barajında Ödenek Problemi Yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Eki 2017 / Cum 13:55
/ 2.810 Kez Okundu
| |

Dün yayınlanan Hocaköy Barajı Ödeneğe takıldı haberleri DSİ Bursa Bölge Müdürü tarafından yalanlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından 89 milyon TL yatırımla hayata geçirilen İnegöl’ün 2060’a kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajı projesinde çalışmalar ödeneğe takıldı şeklinde haberler üzerine DSİ bölge müdürü bugün basın mensupları ile bir araya geldi.

Basın mensupları ile bir araya gelen DSİ Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk baraj inşaatında bir durmanın söz konusu olmadığını projede belirtildiği gibi 2020 yılında faaliyete gireceğini ifade etti.

Çelenk ödenek sorunu olmadığını vurgulayarak bugüne kadar 16.027.964 TL para harcanarak projenin %23’ünü bitirdiklerini belirtti.

Dün İhlas Haber Ajansının abonelerine geçtiği “İnegöl Hocaköy Barajı Ödeneğe Takıldı” başlıklı haber DSİ Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk tarafından yalanlandı.

inegolonline.com/ haber_diger/c616a274-f1ea-4705-ae4c-ca22b06fe08b.jpg" />

BASINDA ÇIKAN HABERLERİ YALANLADI

Çelenk açıklamalarına şöyle devam etti ;”Son günlerde basınımızda Hocaköy Barajı inşaatında, hızla devam eden çalışmaları ödenek sıkıntısı nedeniyle Yüklenici firmanın işi durdurduğu, şantiyeyi kaldırma çalışmaları başlattığı, baraj inşaatında çalışan 80'e yakın işçinin işine son verildiği, sıkıntının çözümünün 6 ay gibi uzun bir süre alacağı, inşaat çalışmalarının durdurulması halinde 2020'de hizmete açılması planlanan barajın 2021 yılına erteleneceği şeklinde haberlerle karşılaşılmıştır. Öncelikle Hocaköy Barajında ödenek sıkıntımız bulunmamaktadır. Baraj inşaatında yamaç sıyırma kazılarının büyük kısmı tamamlanmış olup tünel enjeksiyon çalışmaları devam etmektedir. Tünel enjeksiyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Aliağa deresi derivasyon tüneline çevrilerek kazı çalışmalarına tekrar başlanacaktır. Yüklenici firmanın Bursa İlimizde Hocaköy Barajı dışında, Gemlik ilçemizde Büyük kumla Barajı ve Karacabey İlçemizde de Yeşildere Barajı inşaatları bulunmakta ve bu barajlarda kazı çalışmaları devam ettiğinden, Hocaköy Barajında atıl durumda olan bazı ekskavatör ve kamyonları bu şantiyelere kaydırmıştır. Baraj inşaatında 57 personel çalışmakta iken şu andaki personel sayımız 37 kişidir. Yüklenici firmanın Gemlik ve Karacabey şantiyelerine gitmek istemeyen 6 kişi kendi isteğiyle işten ayrılmıştır. 14 personel ise firmanın Gemlik ve Karacabey Şantiyelerinde çalışmalarına devam etmektedir. Enjeksiyon çalışmalarının tamamlanmasını müteakip Hocaköy Barajımızda kazı ve dolgu imalatları geceli-gündüzlü çalışmayla hızlı bir şekilde devam ederek söz verdiğimiz gibi 2020 yılında barajımızı tamamlayıp İnegöllü halkımızın hizmetine sunacağız.”

inegolonline.com/ haber_diger/3dc4ccdf-edea-40d1-b81e-76a564b86e83.jpg" />

İNEGÖLLÜLER TEREDDÜT YAŞAMASINLAR

 İnegöllü vatandaşlarımız su sıkıntısı ile ilgili bir tereddüt yaşamasınlar. Suyu israf etmeden rahatça kullansınlar. İhtiyaçlarını gidersinler. Onların suyunu sağlamak bizim vazifemizdir. Nasıl İstanbul’u, Yalova'yı, İzmir'i susuz bırakmadıysak İnegöl’ümüzü de susuz bırakmayacağız. Zaten yaptığımız ve de yapacağımız yatırımlar ile Bursa'mızı bolca suya kavuşturduk. 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.