Hüseyin Avni Mutlu İnegöl’de buraya hayran kaldı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hüseyin Avni Mutlu İnegöl’de buraya hayran kaldı!
20 Şub 2016 / Cmt 18:10
/ 824 Kez Okundu
| |

İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İnegöl Kent Müzesi ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Eski Vali, Kent Müzesine hayran kaldığını ifade ederken, İnegöl’e ise yeniden gelmek istediğini söyledi.

Dostlar Divanı topluluğunun en dikkat çekici üyelerinden biri olan İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün Dostlar Divanı’nın İnegöl ziyareti sırasında İnegöl’e geldi. Vali Mutlu, Kent Müzesi ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu.

MUTLAKA GEZİLMESİ LAZIM

İnegöl’ün markalarıyla tanınan biri ilçe olduğunu ifade eden Hüseyin Avni Mutlu, “Hepimizin iyi bildiği markalara sahip. Ama ben bu markaların içerisinde, tarih markasının müze vasıtasıyla öğrendim” dedi. Kent Müzesinin çok güçlü olduğuna da vurgu yapan Mutlu, “Kutluyorum. Şehre çok güzel müze kazandırılmış. Çok zengin bir müze. Mutlaka gezilmesi gerek. İnegöllüler kendi kent kültürlerine sahip çıkma noktasında çok ciddi bir performans göstermiş. Herkes katkıda bulunmuş. Ortaya da çok güzel bir çalışma çıkmış. Örnek alınacak çalışma” diye konuştu.

TEKRAR GELMEMİZ GEREK

“Bütün illerimizde ve ilçelerimizde kent mirasını koruyacak bu tür çalışmalara ihtiyacımız var” diyen Mutlu, “Kültürün en büyük zenginliğimiz olduğunu ifade ediyoruz ama bunu, ifadeyi icraat olarak göstermemiz gerekiyor. İnegöllüler bunu başarmış. Yürekten kutluyorum. Bu müzeyi gezdiğim için kendimi bahtiyar hissediyorum. Kültürümüze ve geçmişimize ait bilgiler edindik. Bu müzeyi gezmelerini herkese tavsiye edeceğim. İnegöl’ün markaları var ama kent müzesi güçlü bir değere sahip. İnegölleri kutluyorum. Bu kadar zengin olan ilçenin her şeyini bir günde görebilmek mümkün değil. Tekrar gelmemiz gerektiğini şimdiden düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.