Huzurevi Sakinlerine Özel Cuma Programları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Huzurevi Sakinlerine Özel Cuma Programları
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Tem, 2019 / Cum 16:02
/ 749 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından sosyal sorumluk etkinlikleri kapsamında Fatma Göztepe Huzurevi sakinleri için Cuma programları düzenleniyor. Program kapsamında yaşlılar, ömürlerini geçirdikleri mahallelerine götürülerek mahalle sakinleri ile birlikte Cuma namazlarını eda etme fırsatı buluyor.

İnegöl Belediyesi, Fatma Göztepe Huzurevinde yaşamını sürdüren 6’sı kadın toplam 38 sakini için sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İnegöl Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Cuma programları kapsamında her hafta Cuma günü huzurevi sakinlerinin arasından belirlenen bir yaşlının köyüne ya da mahallesine götürülerek orada tanıdıklarıyla bir araya getiriliyor. Mahallelerine götürülen huzurevi sakinleri, tanıdıkları ve bildikleri insanlar ile Cuma namazı kılma, sohbet etme ve bir araya gelme fırsatı buluyor. Yaşlılar, mahalle sakinleri ile birlikte Cuma namazlarını eda ettikten sonrası da ikram edilen çaylar eşliğinde mahalle halkıyla sohbet ederek sosyal hayatın içinde olmaları, kaynaşmaları ve bağlarının güçlendirilmesi sağlanıyor.

HER CUMA BİR CAMİ
Huzurevi sakinleri her Cuma farklı bir mahalleye götürülerek, mahalle halkıyla bir araya getiriliyor. Cuma namazını birlikte kılmaları ve namaz sonrası sohbet edip kaynaşmaları sağlanıyor. Bu kapsamda; Maden, Deydinler, Turgutalp, Hocaköy ve Cerrah Mahallelerinde Cuma programları yapıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.