İbişin Sınavı Çocukların Beğenisi Kazandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İbişin Sınavı Çocukların Beğenisi Kazandı
22 Nis 2017 / Cmt 19:13
/ 320 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelen “İbişin Sınavı” adlı çocuk tiyatrosunu İnegöllü minik çocuklarla buluşturdu.

Özellikle çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi bu hafta sonu 23 Nisan Çocuk Bayramına özel “ İbişin Sınavı” tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu.

Çocukların tiyatro sanatı ile tanışması, bir sanat etkinliği içinde kendini, diğer insanları ve çevresini daha iyi tanıması, tiyatro sanatı ile tanışarak bu zenginlikten pay alması, ortak çalışma ve üretmeyi öğrenmesi, kendine olan güveninin artması gibi eğitsel unsurlar taşıyan çocuk tiyatrolarını her hafta sahneleyen İnegöl Belediyesi son olarak “ İbişin Sınavı” isimli çocuk oyunu ile İnegöllü çocukların karşısına çıktı. Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyuna İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILDI
Mobilya Müzesi Konferans salonunda gösterimi gerçekleştirilen ibişin Sınavı çocuk tiyatro oyunu ile çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılmaya çalışıldı. Bir parçada olsa hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi ailelerin katılımıyla izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Ortaoyunu tadında olan tiyatro, çocuklara bir yandan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu tanıtırken diğer yandan da güldürdü. Hem eğlendiren hem öğreten bir üslupla miniklerin karşısına çıkan tiyatro oyuncuları zaman zaman çocuklara çeşitli sorular sorarak oyuna olan ilgilerini canlı tutmayı başardı. Oyunda çocukların derslerine çalışmalarını, uyku vakitlerini aksatmamalarını, okulda öğrenilen bütün kurallara uymaları gerektiğini ustalıkla anlatan tiyatrocular tarihi bilinci güçlendirecek mesajlar da verdi.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.