İbrahim Bayram; Skandal Karar Alındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
03 Eki 2017 / Sal 15:58
/ 28.476 Kez Okundu
| |

Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesi’ne öğrenci taşıma ihalesine en düşük bedelle giren İnegöl Halk Otobüsleri Servis Hizmetleri A.Ş ihaleyi kazanmasına rağmen ihale başka firmaya verildi.

Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesi’ne öğrenci taşıma ihalesine en düşük bedelle giren İnegöl Halk Otobüsleri Servis Hizmetleri A.Ş yönetim kurulu başkanı İbrahim Bayram yaptığı açıklamada “İnegöl Halk Otobüsleri Taşımacılık Servis Hizmetleri Anonim şirketimiz 2001 yılında kurulmuş. 2001 — 2010 Yılları arasında ihale sistemi ile Öğrenci ve yolcu taşımacılığı yapmış tecrübeli bir şirkettir.2010 Yılında Sayın Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ'ın katkılarıyla Kent Kart havuz sistemine geçilmiştir.

2010 — 2017 Yılları arasında Akıllı kart sisteminde sorunsuz bir şekilde çalışmaktayız. 2013 — 2014 Eğitim öğretim döneminde Hacı Sevim Eğitim kampüsüne Eğitimi özendirme ve katkı vermek için belediyemizin desteği ile öğrenci servis taşıması tarafımızdan yapılmıştır. “

 

400 BİN TL FARK VAR

 

“Yine 2014 — 2015 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde Hacı Sevim Eğitim kampüsüne öğrenci servis taşıması yapılmıştır. 2017 — 2018 dönemi için Hacı Sevim Yıldız Eğitim kampüsü öğrenci taşıma servis ihalesi İnegöl İlçe Milli Eğitim tarafından yapıldı. Ancak o kadar manidardır ki ihaleye 399.960,00 TL daha düşük teklif vermemize rağmen faturalarımızda hak ediş bedeli yazdığından, öğrenci hak ediş bedeli yazmıyor denilerek ihale daha yüksek bir rakama diğer bir firmaya verilmiştir. Tarafımızdan verilen teklife istinaden servisçi esnafımıza ihaleyi alan firma şehir merkezinden giden 16 kişilik araçlara araç başı günlük hak ediş olarak 100 TL vermektedir bizim teklifimiz 399.960,00 TL daha düşük olmasına rağmen günlük 20 TL civarında fazla ödeme yaparak servisçi esnafımızda daha fazla gelir elde edecekti. Bu ihalede daha az ücret ödeyerek devletimiz kazanacaktı hem de esnafımız daha fazla gelir elde edecekti.”

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM HATA YAPTI

İlçe milli eğitim müdürlüğünün büyük bir hata yaptığını belirten Bayram “ Burada servisçi esnafı da mağdur oluyor. Biz bu ihaleyi alsaydık halk otobüsleri ile yapmayacaktık, servis otobüsleri ile yapacaktık plakalarımızı da toplamıştık. Yaklaşık 123 tane plakanın ruhsatı duruyor dosyayı takdim etmek istedik Milli Eğitim Önce teklifleri değerlendireceğiz dedi.  Yani burada İNSERKOOP’un aldığı servislerin %25-30’u zaten İnegöl Halk Otobüslerinin üyesi.  Burada ilçe milli eğitim müdürlüğü çok büyük bir hata yapmıştır.   Konu fatura hak ediş olarak kesilmiş öğrenci belirtilmediği için teklif kabul edilmedi. Böyle bir saçmalık yok.”

 

İTİRAZDA BULUNACAKLAR

 

“Açıklama dün yapıldı, yarın ilk önce milli eğitim müdürlüğüne oradan gelen cevaba göre de kamu ihale kurumuna itiraz edilecektir.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.