İcralık araçlar çürümeye terk edilmeyecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İcralık araçlar çürümeye terk edilmeyecek
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Eki 2023 / Pzt 10:17
/ 1.073 Kez Okundu
| |

Adalet Bakanlığı, icradan ya da eksik evrak nedeniyle trafikten men edilen binlerce otomobil ve motosikletin yediemin otoparklarında çürümeye terk edilmesini önlemek için yeni bir uygulama başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, haczi kalkmış olup halen yedieminlerde muhafaza edilen mallar için öncelikle borçlu tarafından malın teslim alınması sağlanacak. Borçlu malın teslimini kabul etmezse, hak sahiplerinin menfaatleri ve kamu yararı gözetilerek sicile kayıtlı mallar bakımından elektronik satış hükümleri uygulanacak. Elektronik satış hükümlerine rağmen alıcı bulamamış mallar üzerinde hak sahiplerinin haklarını kullanmamaktan imtina etmesi durumundaysa, mallar bedel karşılığında yedieminlere ve kamusal yarar özelinde faaliyet gösteren MKE A.Ş'ye devredilecek. Tüm süreçlerin işletilmesine karşın mülkiyet devrinin gerçekleştirilememesi durumunda ise söz konusu mallar bedelsiz olarak Türkiye Kızılay Derneğine devredilecek.
 
Uygulama 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak.
 
Yeni uygulamanın amacı, icralık araçların yediemin otoparklarında çürümeye terk edilmesini önlemek, araç sahiplerine haklarını geri kazandırmak ve kamu yararını sağlamak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.