İGİAD 2017 yılından umutlu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İGİAD 2017 yılından umutlu
10 Kas 2016 / Per 19:20
/ 903 Kez Okundu
| |

2016 yılını çalkantılı bir şekilde geçirdiklerini ifade eden İGİAD başkanı Hakan Özdemir 2017 yılından umutlu olduğunu ifade etti.

İş dünyası olarak 2016 yılını çalkantılı bir şekilde geride bıraktıklarını söyleyen İnegöl genç işadamları dernek başkanı Hakan Özdemir, maalesef bu yılda hem ekonomik hemde siyasi olarak zor bir dönem yaşadık temmuz ayında yaşanan darbe girişimi ve akabinde piyasalarda meydana gelen dalgalanmalar başta ihracat yapan firmaların büyük sıkıntı yaşanmasına neden oldu dedi.

Özdemir İnegöl bazında baktıklarında ilçenin lokomotif sektörü durumunda bulunan mobilyacı esnafının ciddi sıkıntılar yaşadığına işaret ederek, bu sektör başta Ortadoğu olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor bu tür görüntüler dış basında yer aldığında da işler biraz daha farklı yönde seyrediyor zaten fetö üyelerinin ülke dışındaki Türkiye aleyhte çalışmalarını da anlatmaya gerek yok dedi. Özdemir bu konuda da işadamların gerçek meseleleri anlatma zorunda kaldıklarını ifade ederek, bu anlamda bizim görevimiz daha önce olduğu gibi yine ülkemiz ve bayrağımızı dünya arenasında en iyi şekilde anlatıp tanıtmak dedi.

Yine ülke ihracatının yanında İnegöl içinde büyük önem arz eden Rusya pazarına dikkat çeken İGİAD başkanı Özdemir burası açıkça bizim için iyi Pazar hem coğrafi hem tarihi olarak Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi piyasalara olumlu yönde yansıdı en azından şu an bu psikolojik olsada meyvelerini vermeye başladı dedi. Dövizdeki dalgalanmaların ise kendilerini zor durumda bıraktığını özellikle döviz kurunda iş yapan firmaların bu konuda ciddi sorun yaşadığını söyleyen Özdemir kısaca hükümetimiz bu konuya çözüm bulmalı bu konuda gerçekten iş dünyası sıkıntı yaşıyor dedi. MODEF EXPO konusunda da açıklamalar yapan başkan Özdemir İMOS ve MODEF’in ortak çalışması güzel hizmetlerin ortaya çıkmasına neden oluyor bu noktada da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dedi. Son olarak İGİAD olarak ta kış döneminde önemli etkinlikler yapacaklarının altını çizen Özdemir, iş dünyasına yön verenler yada sektörlerinde önemli işlere imza atanları yapacağımız programlarla ilçe halkıyla buluşturacağız çünkü  son yılarda yaşadığımız en büyük sorunlardan biri özelliklede bu iş dünyasında çokça karşımıza çıkıyor kuşak çatışması ve tecrübenin yeterince önemsenmemesi dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.