İHH İnegöl Temsilciliği Cuma Mahallesi'nde Yeni Yeriyle Hizmete Açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İHH İnegöl Temsilciliği Cuma Mahallesi'nde Yeni Yeriyle Hizmete Açıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
24 May 2024 / Cum 17:11
/ 2.887 Kez Okundu
| |

İHH İnsani Yardım Vakfı İnegöl Temsilciliği Cuma Mahallesi'nde düzenlenen törenle yeni yerinde hizmete açıldı. Açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İHH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, İHH'nın yıllardır mazlum coğrafyalara yardım ettiğini ve bundan sonra da bu duruşunu sürdüreceğini söyledi. Başer, "Maalesef yaşadığımız dönemde kötülüğü yaymaya çalışanlar, iyiliği yaymaya çalışanlardan daha çok çalışıyor. O yüzden biz İnegöl'ümüzde yıllardır buradayız. Yıllardır beraber yol yürüyoruz. Afette, felakette geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremde İnegöl'den ekiplerimiz ilk bölgeye ulaşan arama kurtarma ekiplerimizdi. Yıllardır yeryüzünün hangi coğrafyasında olursa olsun yetimlere kucak açan, kırsalda eğitime ulaşma imkanı olmayan çocuklara bir yuva, yetimhane yapan İnegöl'ümüzde bugün hep beraber daha güzel yol yürüyebilme, daha güçlü olabilme, İyiliği İnegöl'ün her köşesine Bursa'mızın her köşesine, ülkemizin her köşesine, mazlum coğrafyaların her köşesine hep beraber iyiliği yaymak üzere bugün bu çatının altında beraber yeniden bir besmele çekiyoruz." dedi.

İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ise yaptığı konuşmada, İnegöl'ün Türkiye'nin en önemli ticaret ve sanayi kentlerinden biri olduğunu ve bu nedenle İHH'nın İnegöl Temsilciliği'nin de büyük önem taşıdığını söyledi. Kaptan, "2014 yılında insani yardım vakfının Bakanlar Kurulu kararıyla almış olduğu kamu yaranı statüsünü en azından İnegöl'deki ticaretle uğraşan esnafımızın, sanayicimizin vergisel açıdan daha iyi kullanabilmesi açısından artık İHH insan Yardım Vakfı inegöl temsilcisi artık adresinde yeni inşallah daha yükünü, daha gidilmeyen uzak coğrafyalara uzanma adına sizlerle beraber gayret göstereceğiz." dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da yaptığı konuşmada, İHH'nın insani yardımlar konusunda önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Taban, "Kuruluş amacı ve gayesi insana hizmet etmek, insana fayda üretmek. Dolayısıyla nerede bir ihtiyaç sahibi var ise, nerede bir öksüz- yetim var ise nerede bir mazlum var ise onların her birine ulaşmaya çalışan vakıflarımız var, derneklerimiz var. İHH'da bu konuda güzel gayretler ortaya koyuyor. Ben emekleri olan başta yereldeki arkadaşlarımız olmak üzere her birine teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise konuşmasında, İHH'nın Türkiye'nin yüz akı olduğunu söyledi. Salman, "İHH az önce de söylediğim gibi dünyanın her yerinde bizim yüz akımız. Kızılay'ımız gibi, AFAD'ımız gibi, devletimizin kurumlarıyla beraber yumuşak güç diye tabir ettiğimiz ama bizim açımızdan da önemli hizmetler sunan kurumlarımızdan bir tanesi. Ben emeği geçen gayreti olan kurumumuzun genel başkanından buradaki arkadaşlarımızın kadın kardeşlerimizi, hanımefendilere hepsine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Konuşmaların ardından İHH İnegöl Temsilciliği'nin yeni binası dualarla açıldı.
 


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.