İHL’li Öğrenciler Üstad’ı Andılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İHL’li Öğrenciler Üstad’ı Andılar
 :
/ 557 Kez Okundu
| |

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 31’inci yılında Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiirleriyle anıldı.

İmam Hatip Lisesinin çok amaçlı salonunda düzenlenen anma programına; Kaymakam Ali Akça, Emniyet Müdürü şükrü Kaplan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.  

ÜSTADIN BÜYÜK PAYI VAR

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Ömer Kaban, “Necip Fazıl Kısakürek; bilge, özgün kişiliğiyle, çarpıcı ve sarsıcı üslubuyla çoğumuzun hayatında önemli bir yere sahiptir. Üstadın hayatını ve bilge kişiliğini en iyi şekilde anlatan sözcükler kanaatimce ‘arayış, buluş, iman ve aksiyondur’. Üstad Necip Fazıl; billurlaştırdığı sentez, mücadele yöntemi ve yol göstericiliği ile her geçen gün yokluğu daha da derinden hissedilen bir değerimiz. Bugün ülkemizde aydın, bürokrat, politikacı, sanat ve edebiyat sevdalısı zengin ve muktedir bir kadro varsa bunda üstadın büyük payı vardır” dedi.  

“NECİP FAZIL DENİNCE ŞİİR AKLA GELİYOR”

Şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek’in sanat ve fikir dünyasına ilişkin bir konuşma yapan Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Taştan ise “Necip Fazıl denilince aklıma hemen 3-5 şiiri geliyor. Necip Fazıl, öyle bir davanın yükünü sırtına almış ki o dava büyük ama rütbesiz, makamsız bir hamal olmayı kendine görev bilmiş bir şairdir. Necip Fazıl’ın fikir dünyasını, düşünce dünyasını bilmek durumundayız. Bir insanın en maharetli, en güzel meziyetini ortaya koyarak onun üzerinden yorum yapmak herhalde bu büyük deha adamını etkilemiştir”

“KESKİN ZEKÂLI BİR İNSANDI”

“Üstad Necip Fazıl’a demişler, ‘Üstad dünyada 2 tane dahi varmış.’ Üstad, ‘İkincisi kimdir?’ diye sormuş. Bu kadar keskin zekâlı bir insan. Necip Fazıl bir inanç adamıdır. O sebepten gençler önümüzde derin ayak izleri olan bu büyüklerimizi anmak, anlarken onların eserlerini bilmek ve onların ürettiği o düşünceleri çağın gerektirdiği şekilde bir kez biz anlam üretmek durumundayız. Necip Fazıl, anmak demek, anlamak demek bilmekten geçer” dedi.

  ÜSTAD’IN ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

Konuşmaların ardından öğrenciler üstad Necip Fazıl’a ait şiirleri seslendirdi. Duygulu anların yaşandığı şiir dinletisinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Üstad Necip Fazlı’ konulu slayt izlettirildi. Yoğun katılımın olduğu program, öğrencilerin Necip Fazıl’ın gençliğe hitabesini okumasıyla sona erdi. 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.