İHMED’ten 17. Pilav
30 May 2016 / Pzt 15:39
/ 667 Kez Okundu
| |

İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) tarafından geleneksel hale getirilen Mezunlar Pilavının 17’ncisi Pazar günü gerçekleştirildi.

İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programda konuşan İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Taştan, “Gün geçtikçe katılımcı sayısının azlığını hissetmekle beraber bu vatan için inanmış evlatlar gayret, çaba sarf ediyorlar. Bunu düşünüyor olmanın, böyle olduğunu biliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği olarak birçok hizmet yaptık. Derneğimizin en başat görevi mezunlar pilavını tertip etmektir. Burada uzun zaman birbirini göremeyen, birbirinden haber alamayan insanların bir araya geldiğini görmüş olmak, onları bir kez daha tanış kılmak derneğimizin misyonu için yeterli bir sebeptir. İmam Hatipler mezun derneği içinde en köklü olanı, en geniş çaplı olanıdır. Türkiye’de ÖNDER çatısı altında geniş bir derneğiz. Buradan hasetten bu okulda okumuş olmanın, bu bahçede spor yapmış olmanın hazzı bir başkadır. Şimdi burada kendi öğrencilerimizle, evlatlarımızla aynı güzellikleri paylaşıyor olmanın lezzeti de bir başkadır. Beni mutlu kılan çok daha farklı bir nokta var. Nusret Vardar hocamızın aramızda bulunması beni ziyadesiyle memnun ediyor. Biz onurları ile yaşayan bir milletiz diyen şairler misali yakın zamanda aramızdan ayrılan Sami Koparan hocamızı rahmetle anıyorum. Bizler hocalarımızdan çok şey öğrendik. Yaş ilerledikçe hocalarımızın kıymetini daha fazla anlıyoruz. Boşa söylememişler, söyledikleri şimdi altın değerinde. Allah nice mezuniyet törenlerinde bir araya gelmemizi ve güzel günler geçirmemizi nasip eylesin” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Bu tür buluşmalar çok önemlidir. Burada bulunan insanların birçoğu imam hatip mezunu ve yaş itibariyle de imam hatip liselerinin geçirmiş olduğu evreleri acısıyla tatlısıyla yaşamış ve geçirmiş insanlardır. Ben de bir İmam hatip mezunuyum. İmam hatip liselerinin kuruluşu değişik isimlerle de olsa Osmanlı Devleti’nin son yıllarına denk düşer. Daha sonra Cumhuriyetin kurulmasının ardından belli bir aradan sonra İmam Hatip kursları, imam hatip mektepleri, imam hatip okulları, imam hatip ortaokulları, imam hatip liseleri ve nihayetinde günümüzde imam hatip ortaokulları ve liseleri olarak devam eden bir müesseseden söz ediyoruz. Aslında imam hatip liselerinin bu süre içerisinde ne badirelerden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Hem öğrenciliğimde hem de bu okullarda görev yaptığım süre içerisinde imam hatip liselerinin en zirve yaptığı dönemi de yaşadım en sıkıntılı dönemlerini de yaşadım. 80’li yılların ortalarından itibaren 90’lı yılların ortalarına kadar imam hatip liseleri zirve yapmış durumdalardı. Ama ne hikmetse 28 Şubat süreciyle bu okullara ve bütün meslek liselerine zulmedildi. Geldiğimiz nokta itibari ile ülkemizi, devletimizi yöneten en baştakilerden en ücra köşelerine varana kadar imam hatiplerimize sahip çıkılmış, değer ve ilgi gösteriliyor. Bu bizi ziyadesiyle memnun ediyor. 28 Şubat sürecinde Türkiye genelinde 600 bin mevcuda ulaşan imam hatip öğrenci sayıları o süreçle birlikte 60 binlere kadar düşmüştü. Bugün itibari ile de imam hatip liselerinin ve imam hatip ortaokullarının öğrenci sayısı 1 milyon 200 bin civarında. İlçemize baktığımızda bu alanda 4 tane imam hatip lisemiz, 7 tane de imam hatip ortaokulumuz var. Bu okullarımızda 2 bin 800 tane ortaokul öğrencimiz, 2 bin 480 de lise öğrencimiz var. Şimdi iyi dönemi ama bir şeyi müşahede ediyoruz. Bazen sıkıntılı dönemlerde bazı hususlara az da olsa insanlarımız daha ciddi sahip çıkıyorlar. Biraz ortalık rahatladığında o manada ciddi sahiplenme gevşiyor. İlgilenmek ve kıymetini bilmek gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Mezunlar pilavı, hazırlanan pilavların ikram edilmesiyle son buldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.